Ο Έβρος τιμάει τον κορυφαίο Καριοφύλλη Δοϊτσίδη με δυο βραδιές-αφιέρωμα

Ο Έβρος τιμάει τον κορυφαίο Καριοφύλλη Δοϊτσίδη με δυο βραδιές-αφιέρωμα

Ο Έβρος και η Θράκη τιμούν τις επόμενες μέρες τον μεγάλο μουσικό και τραγουδιστή της Θράκης, τον Καριοφύλλη Δοϊτσίδη από την Καρωτή Διδυμοτείχου, με δυο βραδιές που είναι αφιερωμένες στην ζωή και το σημαντικό έργο του με τίτλο: “Α-λήθη(α) της Θράκης”, οι οποίες θα διεξαχθούν στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.

Αύριο Παρασκευή 07 Ιουλίου στις 21.30, στο Θέατρο του Πάρκου Αλτιναλμάζη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών “ο Έβρος” μας καλεί να γνωρίσουμε την “Α-λήθη(α) της Θράκης”, με μια παράσταση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη, του μεγαλύτερου μουσικού της Θράκης, που διέδωσε το γνήσιο θρακιώτικο τραγούδι τόσο σε ολόκληρη την Ελλάδα όσο και σε κάθε γωνιά του εξωτερικού.

Πάνω από 100 χορευτές παντρεύοντας την παράδοση με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, αναβιώνουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο έγραψε ιστορία ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης, από το τις αρχές της δεκαετίας του ’50 που αγόρασε το πρώτο του ούτι, μέχρι σήμερα που το όνομά του είναι συνώνυμο με τη θρακιώτικη παράδοση.
Στην παράσταση θα συμμετάσχει φυσικά, όλη η οικογένεια Δοϊτσίδη! Οι κόρες του θεοπούλα και Λαμπριάνα και ο εγγονός του Νίκος Ανγκούσης.
Την ερχόμενη Τετάρτη
12 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ορεστιάδας(στα Πεύκα), ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Θράκες» στην Ορεστιάδα. Η εκδήλωση με τίτλο: «Καριοφύλλης Δοϊτσίδης Η α-λήθη-α της Θράκης».

Θα είναι δυο ξεχωριστές βραδιές, αφιερωμένες στην ζωή και το πολύ σημαντικό έργου του σπουδαίου Θρακιώτη μουσικού και τραγουδιστή, που σίγουρα θα προσελκύσει πλήθος κόσμου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*