Μάθετε πως θα είναι το επερχόμενο iPhone 8 της Apple

Μάθετε πως θα είναι το επερχόμενο iPhone 8 της Apple

Τους τελευταίους μήνες τα δημοσιεύματα που αφορούν τον πιθανό εξοπλισμό του επερχόμενου, επετειακού iPhone της Apple είναι πάρα πολλά. Ωστόσο, από τις προβλέψεις που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας ξεχωρίζουν αυτές της KGI και ειδικότερα του Ming-Chi Kuo, που θεωρείται από τους πλέον αξιόπιστους αναλυτές για θέματα που αφορούν την Apple. Στην τελευταία ανάλυση της KGI δίνονται δέκα προβλέψεις, παλιές και νέες, σχετικά με τα χαρακτηριστικά του επόμενου iPhone.

Καταρχήν επισημαίνεται ότι θα υπάρξουν συνολικά τρεις εκδόσεις της συσκευής: τα προβλεπόμενα μοντέλα στις 4,7 και 5,5 ίντσες με οθόνες τεχνολογίας LCD (πιθανότατα με τις ονομασίες iPhone 7s και 7s Plus) και ένα ακόμα μοντέλο με οθόνη τεχνολογίας OLED (το οποίο έχει καθιερωθεί να ονομάζουμε άτυπα iPhone 8).

Το τελευταίο μοντέλο αναμένεται να είναι σαφώς πιο αναβαθμισμένο από το ζεύγος των συσκευών 7s και θα ξεχωρίζει χάρη στα σχεδόν ανύπαρκτα bezels. Ο περιορισμός των περιθωρίων της οθόνης, προβλέπει η KGI, αναμένεται να επιτευχθεί με την τοποθέτηση του ακουστικού μέσα στο OLED panel και την καθιέρωση ενός εικονικού Home button. Με τον τρόπο αυτό η οθόνη της συσκευής θα επεκταθεί έως και τις 5,8 ίντσες. Παράλληλα με το εικονικό Home button στην βάση της οθόνης θα υπάρχει και μία πολύ-λειτουργική περιοχή.

Το iPhone 8 ενδέχεται να μην διαθέτει καν σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος, ενώ ακόμα και αν έχει αυτός δεν θα βρίσκεται κάτω από την οθόνη. Αντίθετα, η KGI θεωρεί σαν πιθανότερο το σενάριο η Apple να αντικαταστήσει τον fingerprint reader με μία 3D sensing selfie camera που θα επιτρέπει το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω αναγνώρισης προσώπου. Άλλα σενάρια, λιγότερο φουτουριστικά, θέλουν τον σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος να τοποθετείται είτε στην πλάτη της συσκευής είτε στο Power key.

Σε ότι αφορά την εγκατεστημένη μνήμη, η KGI προβλέπει ότι τα iPhone 8 και 7s Plus θα διαθέτουν 3GB RAM ενώ το μοντέλο των 4,7 ιντσών θα παραμείνει στα 2GB. Επίσης, το μικρότερο από τα τρία νέα iPhone δεν θα διαθέτει dual camera, στοιχείο που θα έρχεται πάλι με τα iPhone 8 και 7s Plus. Όλα τα μοντέλα θα έρχονται με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 64GB και 256GB. Στις προβλέψεις περιλαμβάνεται ακόμη ότι τα τρία επερχόμενα iPhone θα ενσωματώνουν υποδοχή USB για την φόρτισή τους αντί της υποδοχής Lightning.

Η KGI θεωρεί ότι τα τρία smartphones της Apple θα παρουσιαστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τη διαφορά όμως ότι το iPhone 8 θα φτάσει στην αγορά λίγο αργότερα, λόγω των περιορισμών στην προμήθεια OLED panels. Μάλιστα, η εταιρεία αναλύσεων θεωρεί ότι η κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα θα βελτιωθεί από το α’ εξάμηνο του 2018 και έπειτα.

Τέλος, η KGI προβλέπει ότι η Apple θα καταφέρει να φέρει στην αγορά έναν αριθμό 80-85 εκατομμυρίων νέων iPhones, έως το τέλος του 2017, εκ των οποίων περίπου τα μισά θα είναι iPhone 8.