Συναγερμός στον στρατό. Βλήμα Πυροβολικού βρέθηκε μεταξύ Κυανής-Βρυσικών. Σήμερα επιχείρηση εξουδετέρωσης

Συναγερμός στον στρατό. Βλήμα Πυροβολικού βρέθηκε μεταξύ Κυανής-Βρυσικών. Σήμερα επιχείρηση εξουδετέρωσης

Συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα στην XVI Μεραρχία στο Διδυμότειχο, όταν και οι αρμόδιες στρατιωτικές αρχές ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι βρέθηκε άσκαστο βλήμα στην περιοχή μεταξύ των χωριών Κυανής και Βρυσικών του Διδυμοτείχου.

Αμέσως μετέβησαν στο σημείο πυροτεχνουργοί, προκειμένου να διαπιστώσουν τί είδους βλήμα είναι και αν φυσικά παραμένει ενεργό, οπότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακόμα και θανάσιμου τραυματισμού αν σκάσει. Το βλήμα βρήκε ο κ.Δημήτρης Φωτιάδης από την Κυανή, κοντά στα νεκροταφεία του χωριού  σε χωράφι ιδιοκτησίας του συγχωριανού του κ.Αλεξάκη και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία Διδυμοτείχου και αυτή με την σειρά της τον στρατό.

 

Εκεί κοντά υπάρχει το ύψωμα Ζωντάν ή Καζαντζή των Βρυσικών, όπου παλαιότερα υπήρχε πεδίο βολής που χρησιμοποιούσε το πυροβολικό. Τα τελευταία χρόνια όμως δεν χρησιμοποιείται και οι βολές γίνονται στο ύψωμα “Ψηλός Στάλος” των Ασβεστάδων. Να “έφυγε” από αυτό το αποκλείουν οι αξιωματικοί του Πυροβολικού της 16ης Μεραρχίας. Οπότε το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται χρόνια εκεί και να είχε πέσει από βολή στο ύψωμα των Βρυσικών.

Φυσικά για την πραγματοποίηση της επιχείρησης θα εκκενωθεί η περιοχή γύρω από το σημείο που βρέθηκε το βλήμα σε απόσταση αρκετών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ατύχημα.