Βούλγαροι ψώνιζαν σε χωριά με πλαστά 100ευρα και 50ευρα και συνελήφθησαν

Βούλγαροι ψώνιζαν σε χωριά με πλαστά 100ευρα και 50ευρα και συνελήφθησαν

Δυο Βούλγαροι είχαν σκοπό να γεμίσουν με πλαστά χαρτονομίσματα 100 και 50 ευρώ την Θράκη, αλλά ευτυχώς συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Πρόκειται για δύο άτομα από την Βουλγαρία ηλικίας 50 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Προχθές το μεσημέρι, οι δύο δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε τρία (3) καταστήματα σε χωριά της Ξάνθης, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγές σε δύο από αυτά, χρησιμοποιώντας δύο (2) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, ενώ στο τρίτο κατάστημα η πράξη τους έγινε αντιληπτή και αποχώρησαν.

Μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν άμεσα τους δράστες, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την επικείμενη σύλληψη απέρριψαν στο έδαφος ένα (1) παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο και κατασχέθηκε.

Επιπλέον, προέκυψε ότι το ίδιο πρωί οι δράστες είχαν μεταβεί σε ένα ακόμη κατάστημα σε χωριό της Ροδόπης, όπου πραγματοποίησαν μία συναλλαγή χρησιμοποιώντας επίσης ένα (1) παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, ενώ στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης ένα (1) παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 100 ευρώ, τα προϊόντα των συναλλαγών και τα χρηματικά ποσά των 500 λέβα Βουλγαρίας και των 770,45 ευρώ, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους δικαιούχους των καταστημάτων.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.