Πουλιλιός: Η συνεργασία με την κ.Μητσοτάκη θα αναδείξει το Σουφλί διεθνώς

Πουλιλιός: Η συνεργασία με την κ.Μητσοτάκη θα αναδείξει το Σουφλί διεθνώς

Ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός ήταν αυτός που στήριξε την προσπάθεια ανάδειξης της πόλης από την εταιρεία ΜΚΟ “Κοινωνική Δημιουργικότητα”, έστω και αν κάποιοι που μονίμως γκρινιάζουν προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα λόγω της παρουσίας της κυρίας Μαρέβα Μητσοτάκη.

Είχε λοιπόν κάθε λόγο να είναι συγκινημένος και χαρούμενος την περασμένη Τρίτη που έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης στο βιομηχανικό μουσείο Τζίβρε, για τη νέα αρχή και την προώθηση που δίνεται στο μετάξι του Σουφλίου. Μιλώντας στην εφημερίδα της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου “Η ΓΝΩΜΗ”, ο κ.Πουλιλιός τόνισε: «Είναι μια σημαντική μέρα για το Σουφλί. Μπορώ να σας πώ ότι νιώθω ευτυχής και συγκινημένος. Μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Ο χώρος αυτός που έχει μισθωθεί στην εταιρεία «Κοινωνική Δημιουργικότητα» ζωντανεύει στα χέρια αξιόλογων ανθρώπων που νοιάζονται για μας, πριν από εμάς. Πρόκειται για ανθρώπους αξιόλογους που έχουν αναπτύξει δραστηριότητα διεθνώς».

Ο δήμαρχος Σουφλίου έκανε αναφορά και στον τρόπο που γνώρισε τους συντελεστές της ΜΚΟ «Κοινωνική Δημιουργικότητα». «Βρήκα ένα φυλλάδιο για το Τζίβρε και το Σουφλιώτικο μετάξι σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας κι έψαξα να βρω ποιος νοιάζεται και προβάλλει τον τόπο μας. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, έχουν όραμα, αγαπούν το Σουφλί, έχουν δεθεί και αγαπούν την περιοχή μας, συνεργάζονται και προμηθεύονται μεταξωτό ύφασμα και επιθυμούν να δημιουργηθούν και άλλες θέσεις εργασίας και να βγάλουν το Σουφλί από τα όρια της περιφέρειας και της Ελλάδας, να προμηθεύονται μετάξι και να το προωθούν διεθνώς. Είναι μια συνεργασία με προοπτική. Το ξεκίνημα έγινε με τις καλύτερες; προϋποθέσεις και δείχνει να έχει μέλλον».

Ο κ. Πουλιλιός αναφέρθηκε και στην διεθνή κινητικότητα για το μετάξι. «Ναι ,υπάρχει μια γενικότερη κινητικότητα στην προβολή του μεταξιού. Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέφερε στην Κίνα το Σουφλί και το μετάξι το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του κόσμου αυτήν την περίοδο. Και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε στο κέντρο των δραστηριοτήτων και της προβολής του. Στο ζήτημα αυτό έχουμε και την συμπαράσταση του αρμόδιου υπουργείου αφού ετοιμάζει νέα προγράμματα».

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του προς την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, τόνισε ότι το Τζίβρε είναι ένας θρύλος για τον τόπο, είναι η ιστορία του.