ΤΩΡΑ: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κίρκη Αλεξανδρούπολης(όλες οι λεπτομέρειες)

ΤΩΡΑ: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κίρκη Αλεξανδρούπολης(όλες οι λεπτομέρειες)

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί-ευτυχώς-η φωτιά στην περιοχή της Κίρκης Αλεξανδρούπολης, χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά πρόλαβε και έκαψε 20 στρέμματα δάσους.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης πήραν μέρος 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη ΠΕΤΖΕΤΕΛ που ήρθαν από την Χρυσούπολη Καβάλας, 29 άνδρες πεζοπόρο τμήμα με 9 πυροσβεστικά οχήματα και ένα μηχάνημα (γκρέιντερ). Πλέον έχουν μείνει στην περιοχή για να ελέγξουν πλήρως τις μικροεστίες και το ενδεχόμενο αναζοπύρωσης, τέσσερα οχήματα και 11 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε όταν ένα τρακτέρ που κουβαλούσε χορτόμπαλες από άχυρο πήρε φωτιά και αυτή μεταδόθηκε στις χορτόμπαλες που πετάγονταν εδώ και εκεί με αποτέλεσμα να μεταδοθεί η φωτιά στο δάσος της περιοχής της Κίρκης, αλλά ευτυχώς δεν “άγγιξε” το πευκοδάσος.

Δεν απειλήθηκαν πάντως ανθρώπινες ζωές ή σπίτια, ενώ το τρακτέρ καταστράφηκε ολοσχερώς και κάηκαν 20 στρέμματα δάσους.

Δυστυχώς στην περιοχή του Έβρου δεν έχει έρθει ακόμα το Πυροσβεστικό ελικόπτερο, που σταθμεύει κάθε χρόνο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και επεμβαίνει ΑΜΕΣΑ βοηθώντας στην μη εξάπλωση.

Αυτό το είχε επισημάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς επανειλειμμένα, όπως και το γεγονός ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες το καθυστέρησαν.