Οι πρώτες 100 αγωγές στρατιωτικών για τα αναδρομικά εκδικάζονται την Τετάρτη

Οι πρώτες 100 αγωγές στρατιωτικών για τα αναδρομικά εκδικάζονται την Τετάρτη

Την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017, εκδικάζονται ενώπιον του αρμόδιου Πρωτοδικείου οι πρώτες 100 αγωγές  στρατιωτικών, που προσέφυγαν, μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων αναδρομικών τους, όπως αποφάνθηκε δύο φορές η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η πρόβλεψη για τις αποφάσεις είναι θετική. Οι δικαστικές αποφάσεις είναι το μοναδικό ισχυρό όπλο που έχουν οι στρατιωτικοί στα χέρια τους για να αμυνθούν. Μπορεί κυβερνήσεις και υπουργοί να αποφεύγουν ακόμη την υλοποίησή τους, αλλά οι αποφάσεις μένουν σε ισχύ και θα εκτελεστούν. Αργά ή γρήγορα.

Δεν είναι τυχαίο συνεπώς ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προσπάθεια να διαλυθεί η υπάρχουσα δομή έκφρασης και συντονισμού των στρατιωτικών. Η τελευταία ελπίδα των κυβερνήσεων -και της σημερινής κι αυτών που θα ΄ρθουν- είναι να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των στρατιωτικών που “θα το πάνε μέχρι τέλους”.

Η μείωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ο καθένας μείνει μόνος να τρέχει στα δικαστήρια. Αυτό επιδιώκεται αλλά ευτυχώς δεν επιτυγχάνεται και οι αποφάσεις που θα ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη θα είναι ασφαλώς ένας οδηγός για τον αγώνα και τις προσπάθειες των στρατιωτικών να δικαιωθούν στη συνέχεια.

Πηγή: militaire.gr