Το δόγμα Καμμένου για επικοινωνιακή υπερβολή, έφερε την διαρροή απόρρητων στοιχείων για ασκήσεις στον Έβρο

Το δόγμα Καμμένου για επικοινωνιακή υπερβολή, έφερε την διαρροή απόρρητων στοιχείων για ασκήσεις στον Έβρο

“Τρέχουν και δεν φθάνουν” στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά την διαρροή στοιχείων για την άσκηση που πραγματοποιούν οι Ένοπλες δυνάμεις μας στον Έβρο, τα οποία δεν μπορούν να θεωρηθούν δημοσιοποιήσιμα. Το πολύ έγκυρο σε στρατιωτικά θέματα «militaire.gr» του έμπειρου και επί χρόνια ρεπόρτερ του συγκεκριμένου υπουργείου Πάρη Καρβουνόπουλου, αναφέρει ότι στο ΥΠΕΘΑ τρέχουν για να καλύψουν γκάφα (;)  “στρατιωτικών πηγών” οι οποίες διέρρευσαν στοιχεία ασκήσεων στον Έβρο, ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν επιτελείς που διάβασαν σε δημοσίευμα με το “ν και με το σ” το σχέδιο επιχειρησιακής δράσης στον Έβρο.

Όπως γράφει το militaire.gr:» Το θέμα είναι ποιος ή ποιοι διέρρευσαν τα στοιχεία θεωρώντας ίσως ότι κάνουν και καλό στον Στρατό! Γιατί μάλλον περί αυτού πρόκειται

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους είναι γνωστό ότι πολλά δεδομένα μονάδων του ελληνικού στρατού είναι προσβάσιμα στους Τούρκους μέσω της συνθήκης Μείωσης Συμβατικών Εξοπλισμών στην Ευρώπη (Conventional Armed Forces in Europe – CFE, οπότε δεν τίθεται θέμα για το πόσα άρματα μάχης ή ΤΟΜΑ-ΤΟΜΠ κατέχουμε. Η Τουρκία βέβαια έχει πετύχει να  θέσει εκτός συνθήκης CFE ένα μεγάλο μέρος της επικράτειας της (NA TOYΡΚΙΑ) στην οποία μπορεί να έχει όσες δυνάμεις και μέσα επιθυμεί και να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου.

 

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν κι έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στο ΥΠΕΘΑ, είναι αυτές που ΄χουν να κάνουν με τον τρόπο συνεργασίας διαφόρων σχηματισμών του ΣΞ και τον τρόπο δράσης τους. Αυτά τα στοιχεία κανένας δημοσιογράφος δεν τα γνωρίζει αν δεν του τα πει κάποιος και το κυριότερο; Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι αν δεν τους επισημάνεις τη σημασία των πληροφοριών και ότι ΔΕΝ πρέπει να δημοσιοποιηθούν το πιθανότερο είναι ότι θα γράψουν ότι τους έχεις πει, γιατί δεν έχουν κατανοήσει τη σημασία τους. Συνεπώς ας είμαστε ρεαλιστές κι ας μην τα ρίχνουμε όλα στους δημοσιογράφους. Θα μας ήταν πολύ εύκολο να υιοθετήσουμε αυτή την άποψη …λόγω ανταγωνισμού αλλά την γκάφα άλλοι την έχουν κάνει.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με την απόσταση βολής του Leopard και το ρεκόρ που πέτυχε, αυτό υπάρχει σε ανακοίνωση του ΓΕΣ. Γιατί έπρεπε να ανακοινωθεί το γνωρίζουν στο ΓΕΣ…

Στο Χολαργό πάντως έχουν ξεκινήσει το κυνήγι της “πηγής” των πληροφοριών.

ΘΕΣΗ του evros-news.gr: Είναι φανερό ότι η διαρροή στοιχείων που δεν θα πρέπει να είναι δημοσιοποιήσιμα, μια και αφορούν αμυντικά θέματα της χώρας, ήρθε ως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ για ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗ στα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όταν οι επιτελείς στο ΥΠΕΘΑ βλέπουν αυτό το «πανηγύρι» που γίνεται, με την συνεργασία αρκετών δημοσιογράφων στο Γραφείο Τύπου ή σε άλλες υπηρεσίες, τα συνεχή τηλεοπτικά ρεπορτάζ με την παρουσία συνεργείων καναλιών μέσα σε πλοία, άρματα, αεροπλάνα και βέβαια τις ΦΟΒΕΡΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ του Πάνου Καμμένου, είναι φυσικό για να δείξουν ότι συντάσσονται στην γραμμή του υπουργού τους, κάποια στιγμή να τους… ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΙΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΡΡΗΤΑ στοιχεία. 

Για να είμαστε δίκαιοι, όλοι οι προκάτοχοι του κ.Καμμένου είχαν πολλούς δημοσιογράφους που συνεργάζονταν είτε φανερά είτε κρυφά με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο αντίλογος στην κριτική όποτε γινόταν, είναι πως το έκαναν οι υπουργοί για… εθνικούς λόγους. 

Προκειμένου λοιπόν ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, να διασωθεί πολιτικά γιατί ψήφισε ΔΥΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, στηρίζει μια Κυβέρνηση που κόβει συντάξεις, διαλύει την ιδιωτική οικονομία με δυσβάσταχτες εισφορές και φόρους, αλλά και παίρνει αποφάσεις και εφαρμόζει πράγματα που καμιά σχέση δεν έχουν με όσα υποστηρίζουν οι ΑΝΕΛ, προσπαθεί να δείξει ότι ως υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι άριστος. 

Έτσι ήρθε η απαράδεκτη διαρροή στοιχείων, που όσο και αν γίνει προσπάθεια να υποβαθμιστεί επικοινωνιακά, δεν αλλάζει την ουσία. Ο ίδιος ο Καμμένος είναι ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΜΕΝΟΣ με όσα έγιναν στην περίπτωση των ασκήσεων στον Έβρο και ας μην ψάχνει ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ στους επιτελείς με τις… διαρροές που κάνει το γραφείο του.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση