ΑΠΑΛΛΑΓΗ των ακριτικών νομών από τα ΔΙΟΔΙΑ, εξετάζει η Κυβέρνηση

ΑΠΑΛΛΑΓΗ των ακριτικών νομών από τα ΔΙΟΔΙΑ, εξετάζει η Κυβέρνηση

Την απαλλαγή των ακριτικών Νομών της χώρας από τα διόδια, στη Θράκη, στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης κατά την τελετής απόδοσης σε κυκλοφορία του κάθετου οδικού άξονα «Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή» της Εγνατίας Οδού.

Μιλώντας λίγο μετά το κόψιμο της κορδέλας, ο κ.Σπίρτζης τόνισε: «Προσπαθούμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση και αυτό σημαίνει ότι περιοχές όπως η Καστοριά και η Φλώρινα, αλλά και η Θράκη με την Ήπειρο, να σταματήσουν να είναι οι εσχατιές της χώρας και να είναι η αρχή της ενδοχώρας των Βαλκανίων».

Ο Υπουργός Υποδομών και Συγκοινωνιών είπε επίσης ότι εντός του έτους θα υπάρξει ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων. «Αυτό που έχει ζητήσει υπουργείο από τους μελετητές του ΤΑΙΠΕΔ είναι να εξεταστεί το οικονομικό βάρος, που κατά την γνώμη μας είναι αμελητέο για την απαλλαγή από τα διόδια, είτε έχουμε ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα, είτε υπάρχουν, μέχρι να ολοκληρωθεί, οι μετωπικοί και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων, να απαλλαγούν οι ακριτικοί νομοί της χώρας μας και στη Θράκη και στη Μακεδονία και στην Ήπειρο και περιμένουμε τα αποτελέσματα που θα δώσουν οι μελετητές του ΤΑΙΠΕΔ. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απόδοσης καρτών διέλευσης σε μόνιμους κατοίκους ή σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, ο υπουργός ανέφερε: «Όταν θα έχουμε ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα ο καθένας θα έχει τη δική του. Και επομένως, αν ανήκει στις περιπτώσεις είτε των μόνιμων κατοίκων είτε των ειδικών κατηγοριών που θα προβλεφθούν να μην πληρώνουν διόδια, θα τους δοθούν τέτοιες διελεύσεις.


Στόχος μας είναι η Εγνατία Οδός να συνεχίσει την δραστηριότητά της στις υποδομές της βορείου Ελλάδος, να ολοκληρώσει όλους τους κάθετους άξονες και τις συνδέσεις με όλες τις πλουτοπαραγωγικές περιοχές της χώρας» δήλωσε από την Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι στο παρελθόν δεν υπήρξε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τους κάθετους άξονες και τις συνδέσεις που έπρεπε να έχουν με τις περιφερειακές οδούς με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου.
Τέλος, χαρακτήρισε την Εγνατία Οδό ως ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο για την χώρα, ενώ μίλησε για την προσπάθεια της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας».

Πηγή: voria.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*