Πουλιλιός: Ειδικό σύστημα ειδοποίησης πυρκαγιάς στο Δάσος Δαδιάς, με κάμερες και κεραίες

Πουλιλιός: Ειδικό σύστημα ειδοποίησης πυρκαγιάς στο Δάσος Δαδιάς, με κάμερες και κεραίες

Ειδικό σύστημα ειδοποίησης των αρμόδιων υπηρεσιών σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, θα τοποθετηθεί στο Δάσος της Δαδιάς , για την καλύτερη προστασία του Εθνικού Πάρκου. Αυτό θα γίνει μέσω του Πρoγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σουφκλίου βαγγέλης Πουλιλιός, με αφορμή την φωτιά που ξέσπασε σε περιοχή της Λευκίμμης, η οποία συνορεύει με το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς.

Ο κ.Πουλιλιός μιλώντας στον ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό, τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα: “Έχουμε ενταχθεί μαζί με τους Βούλγαρους στο πρόγραμμα Interreg και θα τοποθετηθεί ένας ειδικός μηχανισμός με κεραίες και θερμικές κάμερες, οι οποίοιες θα ελέγχουν οπτικά και θερμικά και θα ειδοποιούν άμεσα το δημαρχείο με τα συστήματα που διαθέτουν, την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σουφλίου και το δασαρχείο. θα δείχνουν  συγχρόνως οπτικά  το σημείο της φωτιάς για πιο άμεση παρέμβαση“.
  

Ο δήμαρχος Σουφλίου δεν παρέλειψε όμως να επισημάνει ότι είναι υπεραπαραίτητη η παρουσία ενός Πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη. “Πρέπει να υπάρχει το πυροσβεστικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη για να παρεμβαίνει άμεσα και να σβήνει την φωτιά πριν επεκταθεί και δεν μπορεί να ελεγχθεί. Θα έπρεπε να είχε έρθει εδώ και πολύ καιρό, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Μάλιστα δεν πρέπει να είναι νοικιασμένο, αλλά να αγοραστεί. Έχουμε πληρώσει ως Ελλάσδα τόσα χρήματα για την ενοικίαση, που θα μπορούσαμε να αγοράσουμε τα ελικόπτερα αυτά και να καλύπτουμε και τα έξοδα συντήρησης τους όλο το χρόνο με τα ποσά που ξοδεύονται“.

Όσο για την φωτιά στη Λευκίμμη, ο κ.Πουλιλιός ήταν απόλυτα ειλικρινής. “Αν και η περιοχή είναι στην καρδιά του δήμου μας, εμείς δεν συμμετείχαμε σε μεγάλο βαθμό, αλλά μόνο με δυο μηχανήματα που παραχωρήσαμε. Το λέω αυτό γιατί δεν θέλω να αδικήσω την προσπάθεια της Πυροσβεστικής που έκανε πολύ καλή δουλειά.  Κάνω έκκληση στον κόσμο και σε όσους κινούνται σε δασικές περιοχές, να μην ανάβουν φωτιές, ούτε καν τσιγάρο. Η προσοχή πρέπει να είναι τεράστια. Εμείς κάναμε ως δήμος Σουφλίου στην περιοχή του δάσουθς Λευκίμμης Δαδιάς ότι μας ζητήθηκε από το δασαρχείο. Από αντιπυρικές και καθορισμούς δρόμων και άλλα πολλά, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και οι κεραυνοί που προκαλούν πυρκαγιές. Όπως έγινε στη Λευκίμμη τώρα και πριν λίγο καιρό μέσα στο δάσος της Δαδιάς“.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση