Πυροσβεστική: “Θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα, αλλά το βράδυ ελέγξαμε την φωτιά στη Λευκίμη”.

Πυροσβεστική: “Θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα, αλλά το βράδυ ελέγξαμε την φωτιά στη Λευκίμη”.

Η ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες που έδωσαν τα πεζοπόρα τμήματα των ανδρών της Πυροσβεστικής, για την οποία το evros-news.gr σας ενημέρωνε συνέχεια, έφερε αποτελέσματα μια και σβήστηκαν όλα τα μέτωπα και οι μικροεστίες, που βρισκόταν σε μια μεγάλη έκταση 170 στρεμμάτων. Αν δεν είχε γίνει αυτό και με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν από το πρωί στην περιοχή, θα υπήρχε πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Αυτό τόνισε ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αν. Μακεδονίας & Θράκης  Ναθαναήλ Ρήγας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό. “Καλή μέρα ξημέρωσε. Όλη τη νύχτα από την σκληρή δουλειά όλων και κυρίως των πεζοπόρων τμημάτων, περιορίστηκε η φωτιά. Δεν έχουμε κανένα ενεργό μέτωπο πλέον. Μικροεστίες μόνο υπάρχουν. Ο χώρος περιφρουρείται περιφερειακά, γιατί πνέουν ισχυροί οι άνεμοι στην περιοχή πέντε με έξι μποφόρ και παραμένει υπαρκτός ο κίνδυνος για αναζοπύρωση. Γι’ αυτό βρίσκονται πολλές δυνάμεις στο σημείο και την φυλάμε”.

Ο κ.Ρήγας που συντονίζει όλες τις προσπάθειες και παραμένει στην περιοχή, παραδέχθηκε ότι υπήρξε σημαντικός κίνδυνος να επεκταθεί η πυρκαγιά στο περίφημο Δάσος Δαδιάς Λευκίμμης και να προκληθεί σε μια τέτοια περίπτωση ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. “Υπήρξαν πολλές στιγμές που τα πράγματα μπορούσαν να μην πάνε καλά, αλλά ευτυχώς πήγανε. Με την προσπάθεια όλου του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, τα καταφέραμε. Πολιτική Προστασία, Περιφέρεια, δήμος Σουφλίου όλοι έκαναν και σκληρή δουλειά όλη τη νύχτα. Πριν βγει δηλαδή ο ισχυρός αέρας την είχαμε περιορίσει, γιατί αλλιώς θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα.

Ήταν μια φωτιά σε 170 στρέμματα. Η περιοχή είχε καεί το 2011 και πάλι, είχε κυρίως χαμηλή βλάστηση και την προλάβαμε πριν μπει στο δάσος και υπάρξει μεγάλος κίνδυνος. Πάντως και σήμερα λόγω των ισχυρών ανέμων η κατάσταση στον Έβρο είναι επικίνδυνη και εφιστώ την προσοχή σε όλους”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*