Τοψίδης: Θα είμαι πάλι υποψήφιος για Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Τοψίδης: Θα είμαι πάλι υποψήφιος για Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Την δεύτερη θητεία του ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου θα διεκδικήσει στις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο ο Χριστόδουλος Τοψίδης, όπως ο ίδιος δήλωσε χθες με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για τα Επιμελητήρια και τον τρόπο λειτουργίας τους που φέρνει προς ψήφιση η Κυβέρνηση.

Το evros-news.gr έχει άλλωστε ήδη γράψει ότι αυτό είναι το μοναδικό που σκέφττεται και ήδη έχει αρχίσει τον προγραμματισμό του εν όεψει των εκλογών αν και αργούν ακόμα. Συγκροτεί την ομάδα και το ψηφοδέλτιο του και κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να εκλεγεί και πάλι. Οι πρόσφατες πάντως εκλογές στην Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου όπου αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς μαζί με τον Σταύρο Σταυράκογλου με τον οποίο έχει πολύ καλές σχέσεις συνεργασίας, αποτέλεσαν ένα… κρας τεστ που έδειξε ότι είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει στη θέση του Προέδρου.

Από την στιγμή που το νέο νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων θα έχουν δικαίωμα να εκλέγονται και να διοικούν για δυο μόνο θητείες και εγώ έχω το δικαίωμα να ξαναδιεκδικήσω την Προεδρία, σα; λέω ότι θα είμαι υποψήφιος και πάλι“, είπε ο κ.Τοψίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sferikos 99,3” και τον Σάκη Σταυρίδη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου βρέθηκε στην Αθήνα τις προηγούμενες μέρες και συμμετείχε στη συνάντηση – ενημέρωση για το νέο νομοσχέδιο που θα ισχύει στον τρόπο λειτουργίας των Επιμελητηρίων. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι πολλές από τις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο τον βρίσκουν αντίθετο, τόσο ως προς το νέο θεσμό του Περιφερειακού επιμελητηρίου όσο και προς το πλαφόν των δύο θητειών για τους Προέδρους. “Είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια από την Κυβέρνηση να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στην λειτουργία των Επιμελητηρίων και αυτό βρίσκει αντίθετο όχι μόνο εμένα αλλά και την πλειοψηφία των Επιμελητηρίων”.
Αντίθετα,ο κ.Τοψίδης σημείωσε ότι συμφωνεί με τα πειθαρχικά συμβούλια που εισάγει για τους αιρετούς συμβούλους.