Σημαντική επίσκεψη του πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Σημαντική επίσκεψη του πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Μια πολύ σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, ανεξάρτητα αν δεν δόθηκε η ανάλογη προβολή. Στηγν  περιοχή μας βρέθηκε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουλτάν Μωχάμετ Αλ Αλί, προκειμένου να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Ο πρέσβης μιας εκ των πιο πλούσιων κρατών του κόσμου, συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Χρήστο Δούκα και τον Δήμαρχο της πόλης, Ευάγγελο Λαμπάκη. Στη συνάντηση διερευνήθηκαν και συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες επενδυτικού ενδιαφέροντος τόσο από το κράτος, όσο και από επιχειρήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η διοίκηση του ΟΛΑ, παρουσίασε από την πλευρά της στον Πρέσβη το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού, όλα τα παράλληλα σχέδια που “τρέχουν” αυτή τη στιγμή και ενδιαφέρουν τα επενδυτικά κεφάλαια από τα Εμιράτα, όπως είναι για παράδειγμα, η βελτίωση του σιδηροδρόμου και η ηλεκτροκίνησή του, αλλά και η δημιουργία του εμπορευματικού κέντρου στο λιμάνι.

“Έγινε ένας γόνιμος διάλογος και η αίσθηση που άφησε η συνάντησή αυτή είναι, πως δεν θα είναι η τελευταία” υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΟΛΑ, Χρήστος Δούκας, δείχνοντας ότι κάτι ενδιαφέρον προέκυψε από την συζήτηση που είχε με τον πρέσβη στην Αθήνα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πηγή: thrakinet.tv