Καταγγέλουν για αυταρχική δίωξη εκπαιδευτικού τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ

Καταγγέλουν για αυταρχική δίωξη εκπαιδευτικού τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ

αυταρχισμό και τέτοιας μορφής δίωξη σε βάρος εκπαιδευτικού που θα ταίριαζε σε αξιωματούχο προηγούμενων αυταρχικών κυβερνήσεων όπως τονίζουν, καταγγέλει τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Παναγιώτη Κεραμάρη το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ με ανακοίνωση του, με αφορμή την πειθαρχική δίωξη που διέταξε κατά του διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου κ.Ιωαννάκη.

Η ανακοίνωση των καθηγητών του νομού Ροδόπης κατά του κ.Κεραμάρη αναφέρει: “Με έκπληξη και λύπη παρακολουθούμε την κλιμακούμενη αντιπαράθεση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. κ. Κεραμάρη με τον Δ/ντή του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου κ. Ιωαννάκη, με αφορμή τον ορισμό Επιτροπών Επιλογής (ΕΕ) στα Μουσικά Σχολεία Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης.

Η έκπληξή μας έχει να κάνει με το γεγονός ότι για πρώτη φορά η πρόταση των συναδέλφων μουσικών ειδικοτήτων (ΠΕ16) του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής δε λήφθηκε υπόψη, μολονότι όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαινε το αντίθετο και η Καλλιτεχνική Επιτροπή υιοθετούσε την πρόταση αυτή.

Επίσης, απορίας άξιο είναι γιατί η Καλλιτεχνική Επιτροπή τροποποίησε την αρχική της γνωμοδότηση (αρ. πρακτ. 22/07-06-2017), η οποία ταυτιζόταν με την πρόταση του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, με άλλη νεότερη διαφορετική (αρ. πρακτ. 26/19-06-2017). Ποιοι λόγοι επέβαλαν την τροποποίηση της αρχικής εισήγησης; Τα μέλη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής είχαν επικοινωνία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης στο μεσοδιάστημα σχετικά με το ζήτημα αυτό;

Λύπη μας προκαλεί το γεγονός ότι ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης με αφορμή την εύλογη αντίδραση του κ. Ιωαννάκη, επειδή η πρόταση του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής μολονότι αρχικά υιοθετήθηκε, κατόπιν για άγνωστους λόγους τροποποιήθηκε από την Καλλιτεχνική Επιτροπή, έσπευσε με αξιοπρόσεκτη βιασύνη να καλέσει σε απολογία δύο συνεχόμενες φορές τον Δ/ντή του Μουσικού Σχολείου της Κομοτηνής και να κινήσει ισάριθμες πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του, επιδεικνύοντας έναν, κατά τη γνώμη μας, υπερβάλλοντα βαθμό αυστηρότητας, που θα ταίριαζε σε αξιωματούχο προηγούμενων αυταρχικών κυβερνήσεων . Εάν ο κ. Κεραμάρης νομίζει ότι όποιος υφιστάμενός του εκφράζει θεσμικά διαφωνία ή κριτική στις ενέργειες της προϊσταμένης αρχής, θα διώκεται πειθαρχικά, τότε διολισθαίνει σε αχρείαστη επίδειξη πυγμής και αυταρχισμό. Ο δημόσιοι υπάλληλοι σαφώς και είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στην προϊστάμενη αρχή. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι πράξεις των προϊσταμένων θα μένουν στο απυρόβλητο και δε θα υπόκεινται σε κριτική. Από την άλλη πλευρά, ακόμη κι αν υπήρξε κάποια λεκτική αστοχία στον διάλογο μεταξύ των δύο εμπλεκομένων, ο Περιφερειακός Διευθυντής, ως ανώτερος στην ιεραρχία, θα μπορούσε να καλέσει στο γραφείο του τον Διευθυντή του Μουσικού και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις αμφοτέρωθεν. Δεν είναι δυνατόν τέτοια προβλήματα να επιλύονται με πειθαρχικές διώξεις.

Ως συνδικαλιστικό όργανο των λειτουργών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης θα παρακολουθήσουμε εκ του σύνεγγυς τη θλιβερή αυτή υπόθεση, προασπίζοντας το δικαίωμα των συναδέλφων μας να ασκούν θεσμικά κριτική στις αποφάσεις, πράξεις και παραλείψεις των οργάνων διοίκησης στην εκπαίδευση και έχοντας ως κύριο μέλημα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μαθητών μας και των νομίμων συμφερόντων των συναδέλφων μας.

Τέλος, καλούμε τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

Πηγή: alfavita.gr

Ένα σχόλιο

  1. Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

    Λυπάμαι ,όταν βλέπω να διώκεται εκπαιδευτικός .Όμως ,επειδή πολλά συμβαίνουν πλέον και στην εκπαιδευτική κοινότητα θέλω να πιστεύω ότι ο Περιφ.Διευθ.θα σταθεί ,ακέραιος και δεν θα προκαλέσει με τη στάση του σάλο .Από το κείμενο που διάβασα με πολλή προσοχή φαίνεται να έχει δίκιο ο κ Κεραμάρης και νομίζω ότι σε ορισμένα σημεία είναι σκοτεινό που σημαίνει ότι δεν μας δίνει σαφή,αληθινή εικόνα της πραγματικότητας !Εύχομαι να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*