ΤΩΡΑ: “Έμφραγμα”, συνεχίζεται η απίστευτη ταλαιπωρία σε Κήπους, Καστανιές, Ορμένιο

ΤΩΡΑ: “Έμφραγμα”, συνεχίζεται η απίστευτη ταλαιπωρία σε Κήπους, Καστανιές, Ορμένιο

Το Σαββατοκύριακο μπορεί να πέρασε, αλλά το “έμφραγμα” στις εισόδους και εξόδους του Έβρου προς την Τουρκία και την Βουλγαρια παραμένουν και σήμερα. Μέχρι αυτή την στιγμή τεράστιες ουρές υπάρχουν στους Κήπους, τόσο απ’ την ελληνική όσο και την τουρκική πλευρά, αλλά και στις Καστανιές επίσης στις δυο κατευθύνσεις και στο Ορμένιο. Ο όγκος των αυτοκινήτων είναι τεράστιος και οι υπάλληλοι στα τελωνεία όσο και αν προσπαθούν ηρωικά, είναι αδύνατον να μπορέσουν να εξυπηρερήσουν τόσο πολύ κόσμο.

Το πρόβλημα δημιουργείται επειδή έρχονται από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης αυτή την εποχή χιλιάδες Τούρκοι μετανάστες, οι οποίοι επισκέπτονται την χώρα τους. Πέρυσι δεν είχαν την ευκαιρία οι περισσότεροι από αυτούς να το κάνουν, αφού λόγω του Πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν, απέφυγαν να ταξιδέψουν. Ένας επιπλέον χρόνος χωρίς να δουν συγγενείς και φίλους, αύξησε κατακόρυφα τον αριθμό και το ρεύμα προς την Τουρκία. Σε αυτούς να προστεθούν και οι Τούρκοι που ήρθαν για τριήμερο στον Έβρο, την Θράλη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, οπότε είναι φυσικό στους Κήπους και στις Καστανιές να γίνεται ο… κακός χαμός.

Η ουρά των αυτοκινήτων που περιμένουν να περάσουν για Τουρκία φτάνει μέσα στο χωριό των Καστανεών

Όσο για το Ορμένιο και τον Κυπρίνο, τις δυο διόδους από την Βουλγαρία, πολλοί Βούλγαροι αρχίζουν τώρα τις διακοπές τους και προτιμούν τον Έβρο και την Θράκη γενικότερα. Αυτοί προστέθηκαν στους καθημερινούς επισκέπτες της χώρας μας από τις κοντινές βουλγαρικές περιοχές, αλλά και οι Έλληνες που πηγαινοέρχονται. Είναι και οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επίσης παίζουν τον ρόλο τους, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η κατάσταση ξεφεύγει.

Οι Τούρκοι που περιμένουν να περάσουν στην χώρα τους, έχουν κατέβει από τα αυτοκίνητα μέσα στις Καστανιές και περιμένουν να προχωρήσει η ουρά