ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τεράστια Αμερικανική επένδυση έρχεται στην Αλεξανδρούπολη!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τεράστια Αμερικανική επένδυση έρχεται στην Αλεξανδρούπολη!!!

-Πρόκειται για μονάδα συναρμολόγησης ελικοπτέρων

-Το χειρίζεται προσωπικά ο Υπουργός Ανάπτυξης Δ.Παπαδημητρίου. Ελάχιστοι το γνωρίζουν στον Έβρο

Μια τεράστια Αμερικανική επένδυση  βρίσκεται στα σκαριά για την περιοχή μας, όπως αποκαλύπτει σήμερα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το evros-news.gr. Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί είναι ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ). Οι συζητήσεις και ο προγραμματισμός έχουν ήδη προχωρήσει πάρα πολύ, αλλά οι χειρισμοί γίνονται με αρκετά μεγάλη μυστικότητα από όλες τις πλευρές και ελάχιστα άτομα γνωρίζουν το θέμα και τις λεπτομέρειες του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πρόκειται για την εγκατάσταση πολύ σημαντικής εταιρείας των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ), η οποία ασχολείται με την ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ. Έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε τρεις-τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, μια από αυτές είναι και η Ελλάδα και επιλέχθηκε η περιοχή του Έβρου γιατί θεωρήθηκε ότι συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα, με βάση το σκεπτικό των διοικούντων της συγκεκριμένης εταιρείας. Άλλωστε η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP, ο σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG από τους οικονομικούς κολοσσούς Πήτερ Λιβανό και Δημήτρη Κοπελούζο και το ενδεχόμενο να περάσουν από την περιοχή και άλλοι αγωγοί, την καθιστούν σημαντικό ενεργειακό κέντρο.

Η υλοποίηση της τεράστιας αυτής επένδυσης, είναι αυτονόητο ότι θα δώσει μεγάλη οικονομική ώθηση στην περιοχή, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, αλλά θα στείλει παράλληλα και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την ελληνική οικονομία και τον Έβρο ειδικότερα. 

Η επίσκεψη του εμπορικού ακολούθου

της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ.Larson

Όλα αυτά, δείχνουν πως μόνο τυχαία δεν ήταν η παρουσία και η περιοδεία στο νομό Έβρου πριν από λίγο καιρό του Εμπορικού Ακόλουθου της Αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας κ. Bryan Larson, ο οποίος επισκέφθηκε επιχειρήσεις του Έβρου και της Κομοτηνής, αλλά έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις προοπτικές αξιοποίησης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, τους τομείς που παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις και επενδυτικά σχήματα.

Τότε ο αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε πως το συγκριτικό πλεονέκτημα της Θράκης είναι η γεωστρατηγική της θέση ανάμεσα στα Βαλκάνια και την Τουρκία, κι αυτό την καθιστά εξ ορισμού ελκυστική. Αρκετοί νόμισαν ότι επρόκειτο απλά για μια δήλωση που συνηθίζεται για λόγους αβροφροσύνης από ξένους αξιωματούχους, αλλά αυτή ήταν πολύ ουσιαστική.

Ασφαλώς και το θέμα της επένδυσης από τις ΗΠΑ για την κατασκευή μονάδας συναρμολόγησης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, δεν περοέκυψε μετά την συγκεκριμένη επίσκεψη. Υπήρχε πολύ καιρό και ο κ.Larson ήρθε στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει κάποια πράγματα και να κάνει τις απαραίτητες επαφές και συζητήσεις. Μάλιστα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι και τις τελευταίες μέρες υπήρξε νέα επίσκεψη αξιωματούχου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, που μάλλον δεν ήταν ο κ. Larson αλλά ο δεύτερης τη τάξει εμπορικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας.

Το χειρίζεται προσωπικά ο Υπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας Δημήτριος Παπαδημητρίου

Οι πληροφορίες επίσης του evros-news.gr, αναφέρουν ότι το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτριος Παπαδημητρίου. Αυτός κάνει τις απαραίτητες συζητήσεις με την Αμερικανική εταιρεία, λόγω και της πολύχρονης παρουσίας του στις ΗΠΑ και πρόσφατα που ταξίδεψε εκεί η υπόθεση προχώρησε ουσιαστικά.

Τις τελευταίες ημέρες ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας, από τον οποίο ζητήθηκε να παραμείνει… επτασφράγιστο μυστικό μέχρι να ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση με πανηγυρικό τρόπο. Γι’ αυτό και γίνονται γενικές αναφορές για ενδιαφέρον από αμερικανούς και άραβες επενδυτές και τίποτα συγκεκριμένο.