Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: “Τέλος” ο Τζωίδης με… συμβολή Αδαμίδη, παρά την βουλευτική παρέμβαση

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: “Τέλος” ο Τζωίδης με… συμβολή Αδαμίδη, παρά την βουλευτική παρέμβαση

Παρελθόν από την θέση του Αναπληρωτή Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, αναμένεται να αποτελέσει τις επόμενες μέρες ο Σταύρος Τζωίδης. Όπως έγραψε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ το evros-news.gr από την Κυριακή, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας είναι ειλημένη και πολύ δύσκολα θα αλλάξει.

Ενήμερος για όλα αυτά είναι και ο ίδιος ο κ.Τζωίδης, που… έβλεπε τις εξελίξεις να έρχονται εδώ και αρκετό καιρό. Οπότε, δεν αποκλείεται ακόμα και να επισπεύσει ο ίδιος τις διαδικασίες, ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. Πολλές φορές άλλωστε στον ένα χρόνο που βρίσκεται στη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή του ΠΓΝΑ (διορίστηκε 3 Αυγούστου του 2016), πέρασε από το μυαλό του κάτι τέτοιο, λόγω της στάσης και συμπεριφοράς του Διοικητή Δημήτρη Αδαμίδη.

Ο τελευταίος, θα λέγαμε ότι είχε… συμβολή στις εξελίξεις, αφού λόγω του συγκεντρωτισμού με τον οποίο λειτουργεί, δεν είχε δώσει ουσιαστικές αρμοδιότητες στον κ.Τζωίδη. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις να του ανατεθεί συγκεκριμένο έργο, αλλά και να ενημερώνεται για τις αποφάσεις και τις εξελίξεις, ο κ.Αδαμίδης με τον συγκεντρωτικό τρόπο που χειρίζεται τα ζητήματα, δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο. Αυτό είχε φυσικά ως αποτέλεσμα, οι όποιες αξιολογήσεις του έργου διοικητών και αναπληρωτών, από την στιγμή που δεν είχαν δοθεί συγκεκριμένα καθήκοντα στον Σταύρο Τζωίδη, να μην έχουν γι’ αυτόν τη δυνατότητα να κρίνουν τις ικανότητες και τα προσόντα του.

Τις τελευταίες ώρες και μετά την δημοσιοποίηση του θέματος από το evros-news.gr, μαθαίνουμε ότι υπήρξε ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το νομό Έβρου προς το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να παραμείνει στη θέση του ο κ.Τζιίδης, με τον οποίο οι δυο γιατροί βουλευτές του νομού. ο Γιώργος Καίσας και ο Δημήτρης Ρίζος έχουν πολύ καλκές σχέσεις. Το ίδιο όμως ισχύει και για τον Διοικητή Δημήτρη Αδαμίδη, ο οποίος διαθέτει και ένα επιπλέον… πλεονέκτημα για όσους γνωρίζουν τις ισορροπίες στην κυβερνητική πλευρά. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον τρίτο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο και συνεργάζεται σε πολλά θέματα μαζί του. Τη Νατάσσα Γκαρά. Οπότε, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, ο Σταύρος Τζωίδης θα αποτελέσει παρελθόν.

Θα είναι πάντως η ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ επί θητείας του Δημήτρη Αδαμίδη αυτή, αφού προηγήθηκαν  εκείνες του Προέδρου του Ιατρικού Συυλλόγου Έβρου κ.Βάρναλη και δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Όλοι αποχώρησαν γιατί διαφωνούσαν με τον συγκεντρωτικό και σε πολλές περιπτώσεις αυταρχικό τρόπο διοίκησης του και δεν μπορούσαν να συννενοηθούν μαζί του.