Διδυμότειχο: Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Κύπρο Εβρίτες καταδρομείς Δοϊτσίδη και Χατζόπουλο

Διδυμότειχο: Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Κύπρο Εβρίτες καταδρομείς Δοϊτσίδη και Χατζόπουλο

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, Εβριτών καταδρομέων Χατζόπουλου Χρήστου και Δοϊτσίδη Χριστόδουλου θα τελέσει την Κυριακή 23 Ιουλίου και ώρα 11 το πρωί η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου σε συνεργασία με την XVI M/K MΠ «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ». Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Διδυμοτείχου, όπου υπάρχει και μνημείο για τους δυο ήρωες συντοπίτες μας καταδρομείς.

Ο Χρήστος Χατζόπουλος από το Ελαφοχώρι Διδυμοτείχου και ο Χριστόδουκλος Δοϊτσίδης από την Καρωτή, ήταν μέλη της επιχείρησης “ΝΙΚΗ “, όταν πριν 43 χρόνια και λίγες ώρες μετά την Τουρκική  εισβολή στην Κύπρο, γραφόταν η προτελευταία πράξη του δικούς του κύκλου σ΄αυτή τη ζωή. Φίλια πυρά κατέρριψαν το αεροσκάφος που τους μετέφερε και μαζί με τους συναδέλφους τους έπεσαν υπέρ της Ελευθερίας των Ελλήνων.
Για τέσσερις και πλέον δεκαετίες τα οστά του, τα οστά τους, παρέμειναν θαμμένα μαζί με το αεροσκάφος (!) στον τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία, αναμένοντας να βγουν στην επιφάνεια, να ταυτοποιηθούν, να κηδευτούν, να φροντιστούν, να μνημονευθούν. Αυτό κατέστη δυνατό για τον Χρήστο Χατζόπουλο και πέρυσι τον Οκτώβριο τα οστά του επέστρεψαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του και έγινε η ταφή με το χώμα της εβρίτικης γης πλέον να τα σκεπάζει.

Για τον Χριστόδουλο Δοϊτσίδη, τον άλλο ήρα από την περιοχή μας, αυτό δεν συνέβη ακόμα δυστυχώς. Την Κυριακή όμως η 16η Μεραρχία και οι συνάδερφοι τους καταδρομείς θα τιμήσουν την μνήμη τους στο μνημόσυνο που διοργανώνουν.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*