Εξομαλύνθηκε η κίνηση στα τελωνεία Κήπων, Καστανεών. Πέρασε προσωρινά η…μπόρα

Εξομαλύνθηκε η κίνηση στα τελωνεία Κήπων, Καστανεών. Πέρασε προσωρινά η…μπόρα

Εξομαλύνθηκε πλέον από χθες η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στα τελωνεία Κήπων και Καστανεών, όπου από το περασμένο Σαββατοκύριαο υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων και υπήρχαν πολύωρες καθυστερήσεις για τους ταξιδιώτες προς και από Τουρκία και Βουλγαρία.

Όλα αυτά δημιουργήθηκαν όπως έγραψε το evros-news.gr, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων Τούρκων μεταναστών που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι πηγαίνουν στην πατρίδα τους κάνοντας χρήση της καλοκαιρινής άδειας και επειδή περυσι λόγω του πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν δεν είχαν αυτή την δυνατότητα, φέτος έγινε κυριολεκτικά χαμός. 

Η ίδια εικόνα παρατηρήθηκε και στο βουλγαρικό τελωνείο του Καπετάν Αντρέεβο, καθώς από εκεί διέρχεται το κύμα των αδειούχων που κατφευθύνονται από τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης προς Τουρκία μέσω Βουλγαρίας. 

Πέρασαν 11.337 αυτοκίνητα πέρασαν από Κήπους

και Καστανιές το τριήμερο 14 με 17 Ιουλίου

Μόνο από το τελωνείο των Καστανεών, που θεωρείται εναλλακτική επιλογή των Τούρκων ταξιδιωτών, όταν στα άλλα δύο τελωνεία (Κήποι, Καπετάν Αντρέεβο) έχουν ήδη σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων, είχαν περάσει, από τις 14 μέχρι τις 17 Ιουλίου, 3.410 οχήματα. 

Το ίδιο διάστημα, από το τελωνείο των Κήπων διήλθαν 7.927 οχήματα. Οι τελωνειακές αρχές διαπιστώνουν ότι ήταν από τα μεγαλύτερα κύματα αδειούχων Τούρκων μεταναστών που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, διαβεβαιώνουν, πάντως, ότι «η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη, παρά τις μεμονωμένες μικροεντάσεις που σημειώθηκαν εξαιτίας της πολύωρης αναμονής»

Η ίδια εικόνα περίπου θα επαναληφθεί κατά την επιστροφή τους προς τις χώρες όπου διαμένουν, στο διάστημα από 15-30 Αυγούστου.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Επόμενο Άρθρο
  Τα μηνύματα που αντάλλαξαν με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξη…

Pin It on Pinterest