ΝΤΡΟΠΗ: Δυο χρόνια χωρίς δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ ο Δίλοφος Τριγώνου Ορεστιάδας

ΝΤΡΟΠΗ: Δυο χρόνια χωρίς δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ ο Δίλοφος Τριγώνου Ορεστιάδας

Δυο χρόνια χωρίς κάλυψη από τα ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ, συμπληρώνουν οι κάτοικοι του χωριού Δίλοφος στο Τρίγωνο του δήμου Ορεστιάδας και παρά τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες τους, το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει. Έτσι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα μέσω του Βουλγαρικού και του Τουρκινού δικτύου. Τελευταία μάλιστα άρχισαν να έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα και με την σταθερή τηλεφωνία, που κόβεται αρκετές φορές και δεν λειτουργεί.

Ο Δίλοφος είναι ένα μικρό, πανέμορφο χωριό στο Τριεθνές, πάνω στον ποταμό Έβρο, στο οποίο είχε κάνει ειδικό αφιέρωμα το evros-news.gr που είχε δημιουργήσει αίσθηση. Για 30 χρόνια, από το 1950 ως το 1980 είχε τεράστια οικονομική ανάπτυξη, γιατί υπήρχαν ανθρακορυχεία που έβγαζαν λιγνίτη και τον έστελναν στα εργοστάσια της χώρας για να παράγεται ενέργεια. Τώρα πλέον έχουν μείνει λιγότεροι από 100 κάτοικοι, οι οποίο φυλούν Θερμοπύλες και πάνω στα σύνορα μένουν άγρυπνοι φρουροί. Δυστυχώς αυτό δεν το εκτιμάει, ούτε το αναγνωρίζει κανένας.

Παρά τις επανειλλημένες οχλήσεις τους στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αυτές δεν… συγκινούνται. Είναι βέβαια ιδιωτικές, αλλά μήπως και η Πολιτεία τους υπολογίζει περισσότερο; Από το 2015 που σταμάτησαν να έχουν κάλυψη από τα δίκτυα, έχουν αναφέρει το πρόβλημα στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, αλλά η απάντηση του είναι πως δεν πρόκειται για θέμα της αρμοδιότητας του. 

“Να ζητήσουμε βοήθεια από τον δήμαρχο

της Ανδριανούπολης να μας λύσει το πρόβλημα;”

Κι όπως γράφει στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο κάτοικος του χωριού Σάκης Τσομπανίδης, ένας από τα πιο δραστήρια άτομα της περιοχής εκφράζοντας την αγωνία και τα παράπονα όλων σε ένα δικαιολογημένο ξέσπασμα του: “Εδώ και 2 χρόνια δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει και το μόνο που μας απομένει να κάνουμε είναι να ζητήσουμε βοήθεια για να μας λύσει το πρόβλημα ο δήμαρχος της Αδριανούπολης Γιατί από τους δικούς μας χαΐρι γιοκ”.

Είναι λοιπόν πέρα για πέρα δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του Διλόφου Τριγώνου Ορεστιάδας,που μέχρι πριν δυο χρόνια είχαν πρόσβαση στο δίκτυο της  Cosmote αλλά τώρα έχουν χάσει αυτή τη δυνατότητα της επικοινωνίας, η οποία αποδεικνύεται σωτήρια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Και οι εταιρείς κινητής τηλεφωνίας, που διαφημίζουν και την ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ τους ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ, αδιαφορούν για ένα χωριό του οποίου οι κάτοικοι μένουν μια… ανάσα από την Τουρκία, δεν φεύγουν από τον τόπο τους, αλλά στην ψηφιακή εποχή, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο της πατρίδας τους, αλλά της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

Άει σιχτίρ που ένας δεν σκέφτεται λίγο πατριωτικά, αλλά όλα τα μετρούν με το κέρδος…