Πανηγύρια Προφήτη Ηλία: Που να πρωτοπάει απόψε κανείς. Μεταξάδες, Κουφόβουνο, Θυρέα…

Πανηγύρια Προφήτη Ηλία: Που να πρωτοπάει απόψε κανείς. Μεταξάδες, Κουφόβουνο, Θυρέα…

Του Προφήτη Ηλία σήμερα και πολλά χωριά στο νομό Έβρου έχουν εκκλησίες και παρεκλήσια που γιορτάζουν. Φυσικά διοργανώνουν και τα πατροπαράδοτα και καθιερωμένα πανηγύρια τους, είτε την παραμονή, όπως έγινε χθες βράδυ στις Καστανιές, στη Δαδιά, στη Μελία Φερών και στη Σαγήνη, είτε απόψε.

Που να πρωτοπάει κανείς λοιπόν το βράδυ, αφού κάθε χωριό και κάθε πανηγύρι έχει την δική του ομορφιά, τους δικούς του χαμογελαστούς και γλεντζέδες ανθρώπους, τις θρακιώτικες ορχήστρες και τα χορευτικά, που διατηρούν και συνεχίζουν την παράδοση, σε πείσμα όσων θέλουν να μας κάνουν… χυλό, να ξεχάσουμε τις ρίζες μας, τη μουσική, τις παραδόσεις, τα έθιμα μας.

Γιατί παντού, ακόμα και στο μικρότερο σε αριθμό κατοίκων χωριό, υπάρχουν δραστήριοι άνθρωποι, που… παρασέρνουν και τους υπόλοιπους σε δημιουργία, σε διατήρηση της παράδοσης ώστε να μην “σβήσουν” εντελώς.

Στους Μεταξάδες με Ζαπάρτα, Μπουζαμάνη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σύλλογος Νεολαίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μεταξάδων που πρόσφατα εγκαινίασε και την ανακαινισμένη αίθουσα του, διοργανώνουν το ετήσιο πανηγύρι του χωριού, στη γιορτή του πολιούχου Προφήτη Ηλία.

Η εκδήλωση θα γίνει  στην πλατεία του χωριού, με ώρα έναρξης 9 το βράδυ, με φαγητό και ποτό. Το κέφι, τα τραγούδια, η μουσική και ο χορός θα έρθουν από τους ήχους της ορχήστρας του Νίκου Ζαπάρτα και του Δημήτρη Μπουζαμάνη.

Στο Κουφόβουνο με τον “Ακριτικό Ήχο”

Έφτασε ο καιρός και για το καθιερωμένο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στο Κουφόβουνο Διδυμοτείχου, το οποίο όπως κάθε χρόνο θα γίνει στην τεράστια αυλή του σχολείου του χωριού και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 9 το βράδυ. 

Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουφοβούνου και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Το Κάστρο».

Την μουσική επένδυση της βραδιάς και το κέφι εγγυάται η παραδοσιακή ορχήστρα «Ακριτικός Ήχος». Ας την δούμε εδώ από την παρουσία της στο ίδιο πανηγύρι σε προηγούμενα χρόνια

Πανηγύρι και Αντάμωμα μαζί

στη Θυρέα με την “Εβρίτικη Ζυγιά”

Στην Θυρέα Διδυμοτείχου το Πανηγύρι διοργανώνεται παράλληλα με το Αντάμωμα που είναι προγραμματισμένο  για τις 8.30 το βράδυ. 

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, προσκαλεί τους συγχωριανούς του αλλά και όλους τους κατοίκους της περιοχής, να διασκεδάσουν με την παρουσία του συγκροτήματος-εγγύηση κεφιού κξαι ξεσηκωτικού ρυθμού, της ΕΒΡΙΤΙΚΗΣ ΖΥΓΙΑΣ». Θα πάρουν μέρος το χορευτικό του συλλόγου «Δίδυμα Τείχη» του Διδυμοτείχου και το Neraida Hellenic Dance Ολλανδίας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*