Αμερικανοί στρατιωτικοί πηγαινοέρχονται στην Αλεξανδρούπολη για την επένδυση συναρμολόγησης ελικοπτέρων

Αμερικανοί στρατιωτικοί πηγαινοέρχονται στην Αλεξανδρούπολη για την επένδυση συναρμολόγησης ελικοπτέρων

Τεράστια αίσθηση δημιούργησε το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ που δημοσίευσε το evros-news.gr για την σημαντική επένδυση που ετοιμάζουν οι Αμερικανοί στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στο χώρο του λιμανιού της πόλης.

Κι αυτό φάνηκε όχι μόνο από τον αριθμό όσων διάβασαν το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και την επικοινωνία που είχαν μαζί μας παράγοντες της πόλης και του νομού, οικονομικοί, αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί, προκειμένου να μάθ9υν περισσότερες λεπτομέρειες. Σε όλες αυτές τις συζητήσεις δεν είπαμε παρά μόνο όσα δημοσιεύθηκαν και γι’ αυτό σήμερα επανερχόμαστε με περισσότερες λεπτομέρειες για την εξαιρετικά σημαντική αυτή επένδυση που ετοιμάζεται να γίνει στην περιοχή μας.

Επειδή ορισμένοι είτε δικαιολογημένα είναι απιφυλακτικοί, μια και τόσα χρόνια για επενδύσεις ακούνε στην περιοχή και επενδύσεις δεν βλέπουν, άλλοι διακατέχονται από μόνιμο αρνητισμό και προσπαθούν να απαξιώσουν εξ αρχής παρόμοιες ειδήσεις, παρουσιάζουμε κάποια επιπλέον στοιχεία δίνοντας συνέχεια στο θέμα.

Η συγκεκριμένη μονάδα συναρμολόγησης ελικοπτέρων, στρατιωτικών στην πλειοψηφία τους, ήταν εγκατεστημένη σε άλλη ευρωπαίκή χώρα και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην χώρα μας. Επιλέχθηκε ο Έβρος και μάλιστα χώρος μέσα στο λιμάνι, που ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης και θα ενοικιαστεί για αρκετά χρόνια με παραχώρηση από τον ΟΛΑ. 

Έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα πολλά ταξίδια Αμερικανών στρατιωτικών παραγόντων και στελεχών της εταιρείας που θα αναλάβει την υλοποίηση του συγκεκριμένου πρότζεκτ στην περιοχή μας. Καταβλήθηκε μάλιστα μεγάλη προσπάθεια οι επισκέψεις αυτές να παραμείνουν μυστικές. Υπήρξαν συνεχείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Επίσης, με έναν ακόμα θεσμικό παράγοντα της περιοχής, που παίζει ρόλο σε παρόμοιες υποθέσεις, αλλά δεν κατέστη εφικτό να μάθουμε το όνομα του.

Έχει ήδη καθοριστεί σε συνεργασία με τον κ.Δούκα, ο συγκεκριμένος χώρος που θα διατεθεί μέσα στον ΟΛΑ για να εγκατασταθεί η επένδυση. Οι εκτιμήσεις είναι ότι θα δημιουργήσει αρκετές άμεσες θέσεις εργασίας, αλλά και πολλές περιφερειακές. Παράλληλα, όταν ανακοινωθεί επίσημα ότι προχωράει το πρότζεκτ αυτό, ίσως και με τον ερχομό του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη, πιθανόν το φθινόπωρο με την ευκαιρία της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος των Περιφερειών, θα δοθεί ένα τεράστιο μήνυμα εμπιστοσύνης στη χώρα και την οικονομία της προς όλο τον κόσμο. Κι αυτό είναι ότι μια κορυφαία εταιρεία των ΗΠΑ εμπιστεύεται την Ελλάδα και τον ακριτικό Έβρο για τις δραστηριότητες της.