Το εβρίτικο κους  κους στο Βέλγιο, μέσω του ΓΑΙΑ Αγροτουριστικού Συνεταιρισμου Γυναικών Τριγώνου

Το εβρίτικο κους κους στο Βέλγιο, μέσω του ΓΑΙΑ Αγροτουριστικού Συνεταιρισμου Γυναικών Τριγώνου

 Έτοιμο να κατακτήσει και το εξωτερικό είναι το αξεπέραστο σε γεύση, ποιότητα και παραδοσιακό τρόπο παρασκευής εβρίτικο κους κους, μέσω του “ΓΑΙΑ Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Τριγώνου”. Προορισμός του το Βέλγιο, όπου και αρχίζουν οι εξαγωγές. 

Η απαραίτητη γαλλική ετικέτα ετοιμάστηκε και οι γυναίκες του συνεταιρισμού δουλεύουν καθημερινά προκειμένου να ετοιμάσουν τις απαραίτητες ποσότητες που θα καλύψουν αυτό το νέο “άνοιγμα” σε διεθνείς αγορές, αλλά και την ζήτηση στο εσωτερικό. Όχι μόνο του μοναδικού κους κους, αλλά και των υπόλοιπων προϊόντων που παράγουν, με γνήσιο, αγνό, παραδοσιακό τρόπο.

Το βαρύ πυροβολικό του συνεταιρισμού, τον αξεπέραστο θρακιώτικο τραχανά,  καυτερό ή ξυνό. Τα ζυμαρικά, το μπλιγούρι, τα ιφκάδια. Κι όχι μόνο αυτά.  Το γλυκό ριτσέλι και την μαρμελάδα αρώνια. Το σουσάμι, τον τραχανά ολικής άλεσης και με μπρόκολο, το ουμάτς.

Ο ΓΑΙΑ Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Τριγώνου, με μπροστάρισσα την Μαρία Γκουγκουσκίδου, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και μοιρολατρικά να περιμένει από ττην εκάστοτε Πολιτεία μήπως και φιλοτιμηθεί να στηρίξει παρόμοιες προσπάθειες.

Συμμετέχει ενεργά σε εκθέσεις, σε εκδηλώσεις στην περιοχή μας και όλη την Ελλάδα, αλλά κιαι στο εξωτερικό. Στις γειτονικές μας χώρες Βουλγαρία, Τουρκία και όπου αλλού μπορεί, κάνοντας γνωστά τα μοναδικά εβρίτικα προϊόντα, με την απαράμιλλη ποιότητα και γεύση.