Ο τόπος μας μαγεύει τους επισκέπτες και τον υμνούν στο διαδίκτυο

Ο τόπος μας μαγεύει τους επισκέπτες και τον υμνούν στο διαδίκτυο

 

Ο τόπος μας, ο νομός Έβρου είναι πανέμορφος. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί από εμάς τους ντόπιους που δεν έχουμε επισκεφθεί ποτέ το δάσος της Δαδιάς ή το Δέλτα του Έβρου και μπορεί η προστασία, ανάδειξη και προβολή της εβρίτικης φύσης να επιδέχεται πολλές βελτιώσεις και κινήσεις, αλλά  φαίνεται πως αυτό που εμείς οι ίδιοι οι Εβρίτες πολλές φορές προσπερνούμε αδιάφορα, συνεχίζει διαχρονικά να μαγεύει τους επισκέπτες.

Αυτοί αποτελούν σίγουρα τους καλύτερους πρεσβευτές και διαφημιστές για τις ομορφιές του τόπου μας και οι διηγήσεις, οι εμπειρίες και οι ανατρήσεις τους στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτρέπουν και άλλους να επισκεφθούν την περιοχή μας.

Τους τελευταίους μήνες, το δάσος της Δαδιάς και το Δέλτα του Έβρου έχουν δεχθεί πολλούς επισκέπτες, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου. Περιηγήσεις γκρουπ αλλά και μεμονωμένων επισκεπτών στα πιο όμορφα φυσικά τοπία του Έβρου, που μένουν χαραγμένες στη μνήμη και αποτυπώνονται σε σχόλια που αφήνουν στον ιστότοπο tripadvisor, ο οποίος αποτελεί κορυφαία επιλογή και βασικό οδηγό για τους ταξιδιώτες όλου του πλανήτη.

“Μοναδική εμπειρία, μαγευτικό τοπίο”

Με γκρουπ από Κύπρο βρέθηκε στη Δαδιά ο Γιώργος Π. ο οποίος γράφει: «Μαγευτικό το τοπίο, πραγματικά όμορφο όλες τις εποχές του χρόνου, φροντίστε να έχετε στην διάθεσή σας τουλάχιστον 2-3 ώρες».

Άλλο ένα σχόλιο, της Ισμήνης, αναφέρει: «Εξαιρετική επιλογή για μια εξόρμηση στη φύση! Αξίζει μια βόλτα στο παρατηρητήριο και μια ξενάγηση από τους ειδικούς στο κέντρο ενημέρωσης!»

Ενθουσιασμένη και προβληματισμένη η επισκέπτρια που έγραψε: «Εδώ πραγματικά αντιλαμβάνεσαι το μυστήριο και την τελειότητα της φύσης, ξυπνά μέσα σου η περιβαλλοντική συνείδηση και οι τύψεις σου για ό,τι κακό κάνεις σε αυτήν. Αναθεωρείς ιδέες και συμπεριφορές».

Μετά την εμπειρία του δάσους της Δαδιάς η Κατερίνα σχολιάζει: «Απίστευτη ομορφιά, ένα δάσος με πλούσια πανίδα και βέβαια το αποκορύφωμα η παρατήρηση άγριων πουλιών που είναι σκέτη μαγεία».

«Ό,τι πιο όμορφο μπορείς να βρεις σε προσεγμένο πάρκο στον Έβρο. Αποτελεί πόλο έλξης για τους ερευνητές και παρατηρητές των άγριων πουλιών», γράφει ο Ιωάννης.

Τα θετικά σχόλια δεν λείπουν και για το Δέλτα του Έβρου: «Αν και η εποχή που επισκεφθήκαμε το κέντρο και κάναμε την περιήγηση και την βαρκάδα δεν ήταν η πιο κατάλληλη (Αύγουστος), όλα ήταν υπέροχα. Από τους ευγενικούς υπαλλήλους, από τον πλακατζή οδηγό, από την πληρέστατη ενημέρωση που μας παρείχαν, όλα ήταν όπως έπρεπε. Από την άλλη η φύση και το τοπίο μοναδικά. Σίγουρα η καλύτερη στιγμή της επίσκεψής μας στην Αλεξανδρούπολη. Μην το χάσετε με τίποτα».

της Κική Ηπειρώτου

Πηγή: gnomionline.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*