Τουρκικές αντιδράσεις για την φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου για τη γενοκτονία

Τουρκικές αντιδράσεις για την φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου για τη γενοκτονία

-Γράφει: “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ-ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ”

-Θα την φορέσουμε κανονικά και ας μας τιμωρήσουν, λέει ο Πρόεδρος της ομάδας

 

Η ερασιτεχνική ομάδα ΠΑΕ Ποντίων του χωριού Θρυλόριο του δήμου Κομοτηνής θα φοράει  στην ποδοσφαιρική σεζόν 2017-2018 φανέλα της ¨Ποντιακής Γενοκτονίας¨.

Στους αγώνες που θα δώσει, θα εμφανίζεται στα γήπεδα της Ροδόπης με το σύνθημα ¨ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ-ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ¨  της ¨Ποντιακής Γενοκτονίας¨, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 έτη από την ¨Ποντιακή Γενοκτονία¨, ενώ πολλές οργανώσεις από τώρα κάνουν σημαντικές ετοιμασίες και σχέδια.

Η διοίκηση της ομάδας του Θρυλορίου, επειδή κάποια ΜΜΕ της Τουρκίας, αλλά ικαι της μειονότητας που ελέγχονται από το τουρκικό προξενείο αναφέρουν ότι θα υπάρξει καταγγελία στην ΦΙΦΑ και την  ΟΥΕΦΑ γιατί απαγορεύονται πολιτικά συνθήματα στις φανέλες, είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε συνέπεια λόγω της απόφασης οι παίκτες να φορούν στους επίσημους αγώνες νέα εμφάνιση με τον χάρτη του Πόντου και τις λέξεις «δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ».

Όπως λένε οι διοικούντες: «Είμαστε έτοιμοι να υποστούμε τις οποιεσδήποτε συνέπειες από το βρόμικο σύστημα του ποδοσφαίρου που υπάρχει στο νομό Ροδόπης, είτε η τιμωρία είναι βαθμολογική είτε οικονομική», δήλωσε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης, σχολιάζοντας άρθρο του τουρκικού μέσου birlikgazetesi.net που κατηγορεί την ομάδα ότι με την εμφάνιση «περί δήθεν γενοκτονίας» προκαλεί, καθώς με βάση τους κανονισμούς της FIFA «είναι γνωστό πως παγκοσμίως στα γήπεδα απαγορεύεται η πολιτική, ο ρατσισμός και η πρόκληση της απέναντι πλευράς». Ο Τούρκος συντάκτης, μεταξύ άλλων, προβληματίζεται για το ποια θα είναι η αντίδραση των FIFA, UEFA και Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης όταν οι ποδοσφαιριστές παίξουν φορώντας τη νέα φανέλα.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσουν ό,τι κι αν γίνει! Εξάλλου, πρόσθεσε, «η αντίδραση αυτή ήταν αναμενόμενη, είναι δάκτυλος του τουρκικού προξενείου που βρίσκεται στην Κομοτηνή».


Ο τίτλος στην birlikgazetesi.net

Αν και ο πρόεδρος προβληματίζεται από το γεγονός ότι «το τουρκικό προξενείο, το οποίο είναι η φωλιά του τουρκικού κράτους στη Θράκη, έχει ανθρώπους στο δικό μας το χώρο –και Πόντιους–, με τους οποίους συνεργάζεται, και καταλαβαίνω ότι θα έχει επιπτώσεις αυτό στην πορεία της ομάδας και σε εμένα προσωπικά», επανέλαβε πως η ΠΑΕ Ποντίων είναι αποφασισμένη να μην υπαναχωρήσει.

«Αυτή θα είναι η φανέλα που θα φοράνε από εδώ και πέρα τα παιδιά μας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου», αναφέρει, συμπληρώνοντας πως αρέσει και στους ποδοσφαιριστές, καθώς η ομάδα είναι καθαρά ποντιακή.

Ήδη η ομάδα, λέει, με δικά της έξοδα δημιούργησε στο γήπεδο του Θρυλορίου μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, το μοναδικό μνημείο στην Κομοτηνή.

Πηγή: pontos-news.gr