Στάμος: Διπλάσιο προσωπικό στο Κ.Υ.Ορεστιάδας, τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Στάμος: Διπλάσιο προσωπικό στο Κ.Υ.Ορεστιάδας, τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων έβαλε χθες ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου Στάθης Στάμος, μιλώντας πραγματικά… έξω από τα δόντια για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Μιλώντας στον κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, δήλωσε ότι την στιγμή που στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας οι οργανικές θέσεις είναι 10 και όχι μόνο είναι απλώς υπερκαλυμμένες, αλλά υπηρετεί ακριβώς διπλάσιος αριθμός προσωπικού από το προβλεπόμενο, δηλαδή είκοσι.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, που σηκώσει το κύριο “βάρος” της περίθαλψης, αφού και όσα περιστατικά πηγαίνουν στο Κ.Υ.Ορεστιάδας ως πρωτοβάθμια περίθαλψη, ακόμα και αν είναι ελαφρώς βαριά, διακομίζονται στο Διδυμότειχο. Όπως τόνισε μάλιστα ιδιαίτερα, στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Διδυμοτείχου, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε ρεπό, λόγω τραγικής έλλειψης προσωπικού.

 

“Διπλάσιο από τις οργανικές θέσεις το

προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας”

Επεσήμανε ακόμα, πως αν και όλα αυτά ειπώθηκαν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από τον Ιανουάριο και συγκεκριμένα στον υπουργό Ανδρέα Ξανθό που είχε έρθει στο Διδυμότειχο, παρά τις υποσχέσεις του παρουσία του ΥΠΕάρχη, ακόμη δεν κινήθηκε τίποτε και ούτε φυσικά κανείς από το υπεράριθμο προσωπικό επέστυρεψε στο νοσοκομείο.

Δεν μπορεί ένα νοσοκομείο να επαιτεί για προσωπικό και κάπου αλλού να υπάρχουν υπεράριθμοι και να μην έρχονται εδώ“, συμπλήρωσε ο κ.Στάμος και συνέχισε: “Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Διδυμοτείχου δεν μπορούν να πάρουν ρεπό και άδειες, γιατί έχουμε τεράστιες ελλείψεις. Ο υπουργός κ.Ξανθός όταν τον Γενάρη ήρθε, αρκέστηκε να μας πει ότι ο υπουργός δεν μετακινεί. Ο υπουργός δίνει εντολές και ΥΠΕάρχης εκτελεί. Από τότε έχουν περάσει τόσοι μήνες και δεν έγινε τίποτα. Κάτι ανάλογο με την αυτονομία του νοσοκομείου δηλαδή, που έχουν περάσει 4 χρόνια”.

“Υπάρχουν ρουσφέτια. Δεν μπορεί ο στρατιωτικός σύζυγος

να υπηρετεί στο Διδυμότειχο και η σύζυγος στο Κ.Υ.Ορεστιάδας”

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου μάλιστα δεν… κρύφτηκε. “Προφανώς υπάρχουν άλλα θέματα και συμβαίνουν όλα αυτά. Ρουσφέτια θα το πω εγώ. Έχουμε την ιδιαιτερότητα με την συνυπηρέτηση, όπου εμπλέκονται δύο υπουργεία. Το Άμυνας και το Υγείας. Να υπάρχει η ευαισθησία για τους ενστόλους, αλλά δεν μπορεί ο σύζυγος να υπηρετεί στην φρουρά του Διδυμοτείχου και η σύζυγος να επιλέγει το Κέντρο Υγείας της Ορεστιάδας γιατί εκεί δεν έχει βαρύ κυκλικό ωράριο. Αυτό πρέπει κάποτε να τελειώνει”.

 

Ακούστε το ειλικρινές ξέσπασμα του Προέδρου των εργαζομένων Στάθη Στάμου στον STATUS 94.2

 

 

α

Αφήστε το σχόλιό σας