Πετυχημένη η Γιορτή Μιλίνας (πίτας) στον Πεντάλοφο Έβρου (φωτό)

Πετυχημένη η Γιορτή Μιλίνας (πίτας) στον Πεντάλοφο Έβρου (φωτό)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πενταλόφου της περιοχής Τριγώνου σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας, διοργάνωσαν το έθιμο της Γιορτής της Μιλίνας(πίτας) για ακόμα ενα χρόνο.

Ένας διαγωνισμός για την καλύτερη τοπική μιλίνα-πίτα, με την συμμετοχή συλλόγων γυναικών από τα 17 χωριά του Τριγώνου. Η Γιορτή συνεχίζεται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα, ενώ κάθε χρόνο κάνει ”κύκλο” στο Τρίγωνο και μεταφέρεται σε διαφορετικό χωριό! Επίσης, βραβεύονται άνθρωποι οι οποίοι συνέβαλαν στα δρώμενα της περιοχής και έχουν κάνει γνωστή την περιοχή του Τριγώνου. 

Ο Πεντάλοφος συνέχισε λοιπόν την παράδοση, με μεγάλη επιτυχία. Πάνω από 1.000 άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι από τον Βόρειο Έβρο τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και γλέντησαν ΄με την ψυχή τους μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων και του διαγωνισμού βράβευσης καλύτερης πίτας, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια πετυχημένη εκδήκλωση που έγινε με την συνεργασία του δήμου Ορεστιάδος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πενταλόφου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Πέτροβιτς, οι βουλευτές Έβρου του κυβερνώντος κόμματος Νατάσα Γκάρα και Δημήτρης Ρίζος, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, σύσσωμη η δημοτική Αρχή του Δήμου Ορεστιάδας με επικεφαλής τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, ο Περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Βενετίδης, ο διοικητής του Συντάγματος Τριγώνου, ο διοικητής του Μηχανοκίνητου Τάγματος.

Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, ακολούθησε βράβευση των Τιμώμενων Προσώπων (Οικογένεια Μπαλκούδη,Χατζή Λυρούδη Παναγιώτα,Βασιλειάδη Βασίλειο). Ακολούθησε η Βράβευση της Καλύτερης Μιλίνας
και μετά γνήσιο θρακιώτικο γλέντι με την συμμετοχή  χορευτικών συγκροτημάτων της περιοχής.

Σημείωση: Το evros–news.gr ευχαριστεί τον κ.Χαρίση Δεληγιάννη, έναν ενεργό και δραστήριο πολίτη του Πεντελόφου, για τις πληροφορίες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*