Όλα τα προλαβαίνουν στο Ισαάκιο. Αντάμωμα, εκπομπή “Ταξιδεύοντας με την κουζίνα”, φιλοξενία Epilinios

Όλα τα προλαβαίνουν στο Ισαάκιο. Αντάμωμα, εκπομπή “Ταξιδεύοντας με την κουζίνα”, φιλοξενία Epilinios

Το Ισαάκιο, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ένα μικρό χωριό λίγο έξω από το Διδυμότειχο και πολύ κοντά στον ποταμό ‘Εβρο. Διαθέτει όμως έναν από τους πιο δραστήριους συλλόγους, τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ισαακίου, που με μπροστάρισσες τις γυναίκες αναδεικνύουν το χωριό σε όλη την περιοχή, το νομό Έβρου και όχι μόνο.

Είναι στιγμές που αναρρωτιέσαι πότε τα προλαβαίνουν όλα αυτά η Πρόεδρος Δήμητρα Πιτιακούδη, τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες του χωριού, που όλοι μαζί διοργανώνουν και στηρίζουν τις εκδηλώσεις στις οποίες παίρνουν μέρος.

Πριν απο λίγο καιρό έγινε το Πανηγύρι του χωριού με τεράστια επιτυχία, αλλά τώρα ετοιμάζονται 4ο Αντάμωμα που θα διεξαχθεί στις 4 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ στην πλατεία του χωριού. Με την παραδοσιακή ορχήστρα τπυ Νίκου Ζαπάρτα και την συμμετοχή του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου “Το Κάστρο”.

Η εκπομπή “Ταξιδεύοντας με την κουζίνα” στο Ισαάκιο

Παράλληλα όμως με τις ετοιμασίες για το Αντάμωμα, τα μέλη του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ισαακίου, μετείχαν στα πολύωρα γυρίσματα της γνωστής εκπομπής “Ταξιδεύοντας με την κουζίνα” του Βασίλη Αδαμίδη, η οποία αναδεικνύει τις τοικές συνταγές και γεύσεις, αλλά και την λαογραφική και πολιτιστική παράδοση κάθε χωριού και τόπου.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, οι κυρίες που επιλέχθηκαν να μαγειρέψουν, τις λαχταριστές λαγγίτες(κρέπες τις λένε στην πόλη), το έκαναν αγόγγυστα για τα γυρίσματα κιαι με πολύ μεράκι και κέφι. Την ίδια διάθεση και κέφι έδειξε και το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου, που θα “ντύσει” χορευτικά την εκπομπή.

Φιλοξενία του Epilinios Hellenic Culture Traveling

Μέσα σε όλα αυτά, οι γυναίκες του Ισαακίου είχαν την χαρά, την όρεξη και το κέφι, να φιλοξενήσουν τα μέλη του “Epilinios Hellenic Culture Traveling” μιας πολύ σημαντικής για την τουριστική προβολή της περιοχής μας οργάνωσης, η οποία αυτές τις μέρες πραγματοποίησε περιοδεία στην περιοχή του Διδυμοτείχου. Τα μέλη της,ξένοι και Έλληνες, γνώρισαν τα ήθη, τα έθιμα, τους χορούς, τα τραγούδια, τις φορεσιές, τα φαγητά, τις συνταγές και την ιστορία με τον πολιτισμό, από ανθρώπους που τα έχουν καθημερινά τρόπο ζωής. Και στο Ισαάκιο αυτό συμβαίνει πραγματικά.

 

[post_gallery]