“Γιατί μαζεύονται όλοι μαζί μόνο στα πανηγύρια και όχι για να λύσουν τα προβλήματα”;

“Γιατί μαζεύονται όλοι μαζί μόνο στα πανηγύρια και όχι για να λύσουν τα προβλήματα”;

Η ερώτηση όχι απλά της ημέρας, ούτε του μήνα ή ακόμα και του χρόνου, αλλά δεκαετιών, ιδιαίτερα όσον αφορά το νομό Έβρου με τα τεράστια προβλήματα, από έναν συμπατριώτη μας που μένει σε ένα μικρό χωριό, μια “ανάσα” από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Του Σάκη Τσομπανίδη από τον Δίλοφο Έβρου, που μαζί με τους άλλους, λιγότερους από 100 κατοίκους του χωριού μένουν εκεί και… φυλάνε Θερμοπύλες. 

Βλέποντας λοιπόν το Σάββατο στον Πεντάλοφο, στη “Γιορτή Μιλίνας” όλους τους επισήμους να κάθονται μαζί στο ίδιο τραπέζι και να συζητούν, αναρρωτήθηκε… φωναχτά γράφοντας στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτό που κάθε πολίτης που αγωνιά γι’ αυτό τον τόπο θα ήθελε να ρωτήσει: “Χαίρομαι κάποιες φορές που τους βλέπω έτσι μαζεμένους όλους. Βουλευτές περιφερειάρχες δημάρχους αντιδημάρχους συμβούλους και κλητήρες στα πανηγύρια του Τριγώνου. Αλλά αναρωτιέμαι. Γιατί δεν κάνουν το ίδιο και δεν μαζεύονται έτσι όλοι μαζί για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της περιοχής μας”.

Συμφωνούμε απόλυτα και προσυπογράφουμε την ερώτηση-κραυγή αγωνίας του συντοπίτη μας από το Τρίγωνο Ορεστιάδας, για τα πολλά, διαχρονικά και άλυτα προβλήματα της περιοοχής του και όλου του νομού. Γιατί οι Κυβερνήσεις αλλάζουνε, αλλά τα προβλήματα μένουν και αυξάνονται.