Το Διδυμότειχο τίμησε τους πεσόντες καταδρομείς του στην Κύπρο Δοϊτσίδη και Χατζόπουλο

Το Διδυμότειχο τίμησε τους πεσόντες καταδρομείς του στην Κύπρο Δοϊτσίδη και Χατζόπουλο

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, Εβριτών καταδρομέων Χατζόπουλου Χρήστου και Δοϊτσίδη Χριστόδουλου τελέστηκε χθες Κυριακή 23 Ιουλίου στις 11 το πρωί, στο Πολεμικό Μουσείο Διδυμοτείχου, όπου υπάρχει και μνημείο για τους δυο ήρωες συντοπίτες μας καταδρομείς.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την XVI M/K MΠ «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» και την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου. Παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καίσας και Δημήτρης Ρίζος, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Βενετίδης εκ μέρους της Περιέφρειας, ο Στρατηγός Διοικητής της 16ης Μεραρχίας κ.Μπονόρας, οι συγγενείς των δύο ηρώων καταδρομέων μας και αρκετοί απόστρατοι συνάδερφοι τους.

Δημοσχάκης: Η θυσία των Εβριτών ηρώων Χ. Χατζόπουλου

και Χ. Δοϊτσίδη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές

Στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Εβριτών καταδρομέων Χρήστου Χατζόπουλου και Χριστόδουλου Δοϊτσίδη  κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974,  που τελέστηκε σήμερα (23/07) στο Πολεμικό  Μουσείο Διδ/χου παραβρέθηκε ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης. Σε δήλωσή του τόνισε:

«Η Τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο προκάλεσε πολλές συνέπειες στην Κυπριακή Δημοκρατία, στον Ελληνισμό αλλά και στην πατρίδα μας τον Έβρο. Δύο παλικάρια, ο Χρήστος Χατζόπουλος και ο Χριστόδουλος Δοϊτσίδης, θυσιάστηκαν σε αυτήν την άδικη και προκλητική απόβαση των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, όπου εκεί παραμένουν για 43 χρόνια.

Η θυσία τους αποτελεί παράδειγμα για όλους μας, η αξιακή τους βάση είναι παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και θα τους ενθυμούμαστε.

Θερμά συγχαρητήρια στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου και στην 16η Μεραρχία που συνδιοργάνωσαν την επιμνημόσυνη δέηση. Θα τους θυμόμαστε πάντα, αιωνία τους η μνήμη».

 

[post_gallery]

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*