Αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης με Μπουργκάς και Αγία Πετρόπουλη

Αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης με Μπουργκάς και Αγία Πετρόπουλη

Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Alexander Shcherbacov ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείοο του, είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στο ρωσικό μνημείο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου, καθώς και τρόποι πρόληψης παρόμοιων απαράσδεκτων και καταδικαστέων ενεργειών στο μέλλον.

Επίσης, επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσαν οι ενέργειες αμφοτέρων που αφορούν στον τουρισμό και την ενίσχυση των επισκεπτών από τη Ρωσία στην περιοχή μας, η οποία αποτελεί έναν στόχο πολλών χρόνων, που δυστυχώς δεν έχει ακόμα επιτευχθεί.


Τέλος, ο κ. Λαμπάκης ενημέρωσε τον Γενικό Πρόξενο για την πρόθεση του Δημάρχου Μπουργκάς, κ. Dimitar Nicolov, με την οποία είναι και ο ίδιος σύμφωνος, να προχωρήσουν σε τριμερή αδελφοποίηση ανάμεσα στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Μπουργκάς και Αγ. Πετρούπολης. Μια συμφωνία με πολλαπλά οφέλη που δύναται να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του εμπορίου και των μεταφορών μέσω των λιμανιών και του σιδηροδρόμου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*