ÂÏÕËÇ - ÓõæÞôçóç åðéêáßñùí åñùôÞóåùí, ÐÝìðôç 18 Öåâñïõáñßïõ 2016.  (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ο Έβρος “καίγεται” στα προβλήματα και ο κ.Ρίζος κάνει ερωτήσεις για τα μαντριά στη… Μακρόνησο

Το χαρακτηριστικό κουδούνισμα στο κινητό χθες βράδυ, με ενημέρωσε ότι ήρθε κάποιο e-mail για το evros-news.gr. Όταν το άνοιξα, είδα ότι προέρχονταν από το γραφείο του βουλευτή Έβρου Δημήτρη Ρίζου. Υπέθεσα ότι το περιεχόμενο του θα αφορούσε κάποιο θέμα του νομού, αλλά… έπεσα έξω.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μας ενημέρωνε ότι μαζί με άλλους συναδέρφους του από το ίδιο κόμμα, υπέβαλλαν ερώτηση στην Βουλή για τα αυθαίρετα μαντριά και τις στάνες στη… Μακρόνησο και κάποια άλλα κτίσματα που επίσης κατασκευάζονται παράνομα στο προστατευόμενο συγκεκριμένο νησί, τόπο εξορίας.

Την ίδια στιγμή δηλαδή που ο Έβρος “καίγεται” στα προβλήματα, ο βουλευτής του ασχολείται με τα μαντριά και τις στάντες στη Μακρόνησο.

  • Προχθές, ένας ακόμα συνάνθρωπος μας έχασε την ζωή του στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, λίγο μετά το Σουφλί, σε τροχαίο δυστύχημα λόγω του απαράδεκτου εθνικού(ο Θεός να το κάνει) δικτύου. Ακόμα, ένας 17χρονος που τραυματίστηκε, νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σε κρίσιμη κατάσταση. Τα έργα σε ένα μικρό τμήμα που έχει απομείνει, δεν λένε να τελειώσουν 2,5 χρόνια τώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αφού καθυστερούσαν απαράδεκτα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ και όλο μετατίθεται για αργότερα η παράδοση τους.
  •  Στο νοκοκομείο Αλεξανδρούπολης, ευτυχώς που το Ίδρυμα Νιάρχου έκανε δωρεά έναν γραμμικό επιταχυντή και από τον Οκτώβριο οι καρκινοπαθείς του Έβρου θα μπορούν να υποβάλλονται στις απαραίτητες για την σοβαρή τους κατάσταση θεραπείες.
  • Μια ομάδα ομογενών μας έκανε δωρεά την αναμόρφωση και ριζική ανακαίνιση της αίθουσας και του τμήματος αιμοκάθαρσης, που θα είναι έτοιμο σε έξι μήνες. Καλά που υπάρχουν δηλαδή και οι δωρεές ιδιωτών για να βελτιώνεται η κατάσταση το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όταν υποτίθεται-κατά τον γιατρό κ.Ρίζο- και τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον γνωστό Πολάκη, έχουν αυξήσει τη χρηματοδότηση στην υγεία και λύνουν τα προβλήματα.

  •  Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου παραμένει, τέλη Ιουλίου, ακόμα χωρίς την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ που ο κ.Ρίζος και οι άλλοι βουλευτές Νατάσα Γκαρά και Γιώργος Καίσας υπόσχονταν, όχι μόνο προεκλογικά το 2015, αλλά και πριν λήγους μήνες τοποθετώντας τις εξελίξεις στον Ιούνιο. Φαίνεται ότι οι δανειστές, που όπως είχε δηλώσει ο κ.Ρίζος πρέπει να συμφωνήσουν για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου γιατί αποτελεί μνημονιακή δέσμευση, δεν έδωσαν ακόμα την… άδεια στην αριστερή και ασυμβίβαστη κυβέρνηση του κ.Ρίζου, να προχωρήσει.
  •  Ο Πρόεδρος των εργαζομένων Στάθης Στάμος αρθρώνει-διαχρονικά-κραυγή αγωνίας για την έλλειψη προσωπικού, που δεν επιτρέπει στο υπάρχον να πάρει ρεπό και άδειες και έχει ξεπεράσει τα υποφερτά ανθρώπινα όρια. Αλλά η κυβέρνηση προσλαμβάνει σεκιούριτι και καθαρίστριες με συμβάσεις, για να δείξει ότι κάνει προσλήψεις στην υγεία.
  •  Στα τελωνεία Κήπων και Καστανεών, ιδιαίτερα το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή γίνεται το αδιαχώρητο, μια και έρχονται Τούρκοι και Βούλγαροι επισκέπτες τώρα το καλοκαίρι και το προσωπικό δεν επαρκεί να τους εξυπηρετήσει. Κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά λείπουν άτομα, μέσα και εγκαταστάσεις.

Ο κ.Ρίζος όμως προσπαθεί να δείξει ότι νοιάζεται για τις αυθαίρετες στάνες και τα μαντριά που ξεφύτρωσαν στη Μακρόνησο, λες και δεν υπάρχουν βουλευτές της περιοχής να καταθέσουν ερωτήσεις. Και μας στέλνει δελτία τύπου να τα δημοσιεύσουμε στις ιστοσελίδες τοιυ Έβρου, προφανώς για να δείξει ότι είναι αριστερός και έχει ευαισθησία για τον συγκεκριμένο τόπο εξορίας των παλαιών αριστερών.

Μόνο που εκείνοι προτίμησαν την εξορία και τις κακουχίες και δεν πρόδωσαν την ιδεολογία τους, έστω και αν κινδύνευε η ίδια τους η ζωή. Ο κ.Ρίζος και οι άλλοι βουλευτές του Έβρου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να προσκυνήσουν τους δανειστές, να υπογράψουν ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ΕΝΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ(δεύτερο Μνημόνιο ουσιαστικά) και οτιδήποτε άλλο τους ζητήθηκε, προκειμένου να ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ και την ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ