Ξέσπασμα Πέτροβιτς: Λιβανίζουμε ένα χρόνο το νέο Κλειστό Αλεξανδρούπολης, όταν υπάρχουν έτοιμα 3,9 εκατ. ευρώ

Ξέσπασμα Πέτροβιτς: Λιβανίζουμε ένα χρόνο το νέο Κλειστό Αλεξανδρούπολης, όταν υπάρχουν έτοιμα 3,9 εκατ. ευρώ

Το ξέσπασμα του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς προκάλεσαν οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στο θέμα της κατασκετυής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης, αφού πέρασε ένας χρόνος από πέρυσι που το εξήγγειλαν ο ίδιος με τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, αλλά δεν έχει προχωρήσει τίποτα.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6, ο κ.Πέτροβιτς τόνισε: ” Στις 5 Ιουλίου του 2016, εγώ και ο Γιώργος Παυλίδης παρουσία του δημάρχου Βαγγέή Λαμπάκη, εξαγγείλαμε το Κλειστό Γυμναστήριο. Το ξεκαθαρίζω επειδή ακούγονται διάφορα, ότι το Κλειστό είναι ενταγμένο στα έργα της Περιφέρειας. Τα λάθη και τις κωλλυσιεργίες ψάξτε τα αλλού. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το Κλειστό. Αν δεν θέλουν άλλοι, ρωτήστες τιους,. Ένας χρόνος πέρασε και λιβανίζουμε το θέμα

Τα λεφτά υπάρχουν. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού. Υπάρχουν 3,9 εκατ. για την κατασκευή Κλειστού και είναι ενταγμένο στα περιφερειακά προγράμματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”.

Όσο για τις καθυστερήσεις και που οφείλονται αυτές με βάση την δική του πληροφόρηση, ο Αντιπεριφερειάρχης… έδειξε τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης. “Πέρασε ένας χρόνος και επειδή η περιφέρεια δεν έχει οικόπεδο, συμφωνήσαμε ότι θα το κάνει ο δήμος. Στην αρχή ήταν η μελέτη του Πανεπιστημίου που δεν προχώρησε, γιατί θεωρήθηκε ακριβή.  Ανέλαβαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου  και μαθαίνω ότι υποστηρίζουν πως δεν μπορεί το έργο να γίνει με 3,9 ευρώ αλλά   χρειάζονται άλλα 2 εκατ. για να κατασκευαστεί.

Η πληροφόρηση που έχω από τον δήμαρχο και τον κ.Βαταμίδη είναι ότι η τεχνική υπηρεσία δεν μπορεί να βγάλει μελέτη για κατασκευή με τα χρήμνατα αυτά.  Δεν μπορούν όμως να βγουν άλλα από το συγκεκριμένο ποσό που εν μέσω κρίσης καταφέραμε με τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη και τα εξασφαλίσαμε. ‘Ετσι με τις καθυστερήσεις υπάρχει κίνδυνος να χαθούν”.