Λαμπάκης: Νέο Κλειστό 7 εκατ. και 1.500 θέσεων-Πέτροβιτς: Μη χαθούν τα 3,9 εκατ. ευρώ

Λαμπάκης: Νέο Κλειστό 7 εκατ. και 1.500 θέσεων-Πέτροβιτς: Μη χαθούν τα 3,9 εκατ. ευρώ

Νέο Κλειστό Γυμναστήριο που θα κοστίσει 7 εκατ. ευρώ και θα είναι 1.500 θέσεων και όχι αυτό που εδώ και ένα χρόνο είχε εξαγγελθεί από τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς αξίας 3,9 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί για την κατασκευή του, παρουσία τότε και με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, εξήγγειλε σήμερα το πρωί ο… τελευταίος.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου την οποία σύμφωνα με πληροφορίες μας ζήτησε ο ίδιος επιτακτικά από τον κ.Πέτροβιτς, μετά από όσα έγιναν τις τελευταίος ημέρες για το συγκεκριμένο θέμα, ο ο Βαγγέλης Λαμπάκης υπερασπίστηκε τις τεχνικές εταιρείες του Δήμου που δέχθηκαν κριτική για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της μελέτης, λέγοντας πως είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και οι καλύτερες της Περιφέρειας.

Η μελέτη που ξεκίνησε ο Δήμος για το νέο κλειστό και θα έπρεπε να είχε ήδη παραδοθεί, με βάση συνεχείς δηλώσεις του κ.Λαμπάκη εδώ και μήνες, τα 3,9 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρειαδεν αρκούν για την κατασκευή νέου Κλειστού που θα είναι διεθνών προδιαγραφών και 1.500 θέσεων και  θα κοστίσει σχεδόν 7 εκ. ευρώ, Μάλιστα δεν δίστασε να επισημάνει ότι με τα υπάρχοντα χρήματα θα γίνει απλά ένα προθερμαντήριο μόλις 200-300 θέσεων” κατώτερο του σημερινού κλειστού “Μιχ. Παρασκευόπουλος”

Στον Καρίτση, τον Τσίπρα και τον… Θεό ακόμα

αν χρειαστεί θα πάμε για τα επιπλέον χρήματα

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ζήτησε την συνεργασία της Περιφέρειας, της Αντιπεριφέρειας και όλων των θεσμικών φορέων, ώστε να διεκδικηθεί το επιπλέον ποσό. “Θα πάμε και στον κ.Καρίτση και τον Πρωθυπουργό και τον Θεό τον ίδιο αν χρειαστεί για να πάρουμε τα επιπλέπν χρήματα. Τα δικαιούμαστε και αν χρειαστεί να… τσοντάρει και ο Δήμος με κάποιο ποσό, θα το κάνουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λαμπάkης.

Μάλιστα έκανε σύγκριση με την Ορεστιάδα, λέγοντας: “Δεν μπορεί η Ορεστιάδα να έχει μεγάλο κλειστγό και η Αλεξανδρούπολη με τον Εθνικό και την παράδοση του βόλεϊ, η μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας, να μην έχει ένα Κλειστό που της αξίζει”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τον τρόπο που είπε ότι θα διεκδικηθούν τα επιπλέπν χρήματα ο κ.Λαμπάκης από την κάμερα του evros-news.gr

Πέτροβιτς: Μην χαθούν και θα 3,9 εκατ., ευρώ

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς έκανε μια αναδρομή στα όσα έγιναν, επέμεινε στην θέση πως θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαθούν και τα 3,9 εκατ. ευρώ. Επασήμανε  ότι η Περιφέρεια από τους μηχανικούς της είχε διαβεβαίωση ότι με 3,9 εκ ευρώ θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα κλειστό 800-1200 θέσεων.

Ανέφερε ότι πλέον αυτό που μπορεί να γίνει είναι να διεκδικήσουν από το αρμόδιο υπουργείο περισσότερα χρήματα. “Δήμαρχε εμείς προσπαθήσαμε να διεκδικήσουμε από τον κ.Χαρίτση περισσότερα χρήματα και δεν ήταν δυνατόν. Θα ήταν πολύ πιο ευέλικτο να δώσετε εσείς σαν δήμος άλλα 2 εκ. ευρώ για να γίνει το έργο. Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε τα χρήματα θα χαθεί το έργο”. 

Δείτε τις δηλώσεις του ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Δημήτρη Πέτροβιτς από την κάμερα του evros-news.gr