Πατσουρίδης: Προχωράει ένα σημαντικό έργο για την υδροδότηση έξι οικισμών

Πατσουρίδης: Προχωράει ένα σημαντικό έργο για την υδροδότηση έξι οικισμών


Ένα σημαντικό έργο που αφορά την υδροδότηση έξι χωριών του δήμου Διδυμοτείχου βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή, μια και προχωράει η διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάδειξη του εργολάβου που θα το αναλάβει.

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης μιλώντας για την συγκεκριμένη εξέλιξη, επεσήμανε ότι πρόκειται για σημαντικό γεγονός, που θα έχει πολλαπλά ωφέλη για τα χωριά τα οποία αφορά. «Ένα σημαντικό έργο για τη βελτίωση της ύδρευσης όλων των οικισμών της Μάνης, της Σιταριάς, της Καρωτής, του Ελληνοχωρίου, της Θυρέας και του Λαγού, προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ περίπου, θα συμβάλλει συνολικότερα στη βελτίωση της υδροδότησης του Δήμου Διδυμοτείχου.


Με την υλοποίηση του έργου: θα σταματήσουν οι διαρροές. Θα μπορεί πλέον να γίνει εξορθολογισμένη διάθεση του νερού σύμφωνα με την πραγματική ζήτηση. Θα βελτιωθεί η επάρκεια του νερού για περίπου 13722 καταναλωτές των παραπάνω περιοχών. Θα εξοικονομηθούν περίπου 200000 m ετησίως. Θα εξαλειφθεί στο μέτρο του δυνατού ο κίνδυνος διακοπής της υδροδότησης των οικισμών αυτών σε περίπτωση κατάρρευσης των κτισμάτων», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης.


Η διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού είναι σε εξέλιξη και θα διεξαχθεί την Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017 και στη συνέχεια το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διδυμοτείχου.