Διδυμότειχο: Τέσσερις μήνες δεν έγινε τίποτα στο τέμενος Βαγιαζήτ. Αποκλειστικά video πως ξεκίνησε η πυρκαγιά

Διδυμότειχο: Τέσσερις μήνες δεν έγινε τίποτα στο τέμενος Βαγιαζήτ. Αποκλειστικά video πως ξεκίνησε η πυρκαγιά

Έχουν περάσει περισσότεροι από 4 μήνες απ’ τη στιγμή που η καταστροφική πυρκαγιά προκάλεσε τεράστια ζημιά στο τέμενος Βαγιαζήτ του Διδυμοτείχου και δεν έχει γίνει το παραμικρό, παρά τα… κροκοδείλια δάκρυα, τις δεσμεύσεις και τις δηλώσεις όλων τις πρώτες ημέρες.

Η κατάσταση παραμένει στάσιμη, η καμένη στέγη αλλά και η κατασκευή που είχε γίνει απ’ την εταιρεία η οποία είχε αναλάβει το έργο, δημιουργούν ένα αποκρουστικό θέαμα, αλλά είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο συνάμα, μια και όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, τεράστια κομμάτια κρέμονται στο κενό και αν κάποιο από αυτά πέσει, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προκαλέσει όχι απλά σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά ακόμα και θάνατο.

Η λύση να κλείνει συνέχεια η περιοχή πέριξ του τεμένους, με απόφαση της αστυνομίας κάθε φορά που φυσάει δυνατός άνεμος, δεν μπορεί να συνεχίζεται. Πόσο μάλλον, όταν έρθει ο χειμώνας και η κατάσταση αυτή συμβαίνει συνέχεια λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ετοιμάζονται να περικυκλώσουν 

το τέμενος Βαγιαζήτ οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι της πόλης είναι αγανακτισμένοι και έξαλλοι, αφού τα έργα αποκατάστασης με βάση τις δεσμεύσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου που είχε σπεύσει τότε άμεσα να έρθει στο Διδυμότειχο και να δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Φοβούνται πως και στην περίπτωση, αυτή, όπως διαχρονικά συμβαίνει σε κάθε πρόβλημα του Έβρου, τα όποια βήματα θα προχωρήσουν με ρυθμούς χελώνας, ενώ θα έπρεπε να είχαν αρχίσει… ΧΘΕΣ.

Οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα στον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη και την υπόλοιπη δημοτική αρχή είναι καθημερινές, αλλά ως τώρα δεν έχον φέρει κανένα αποτέλεσμα. Έτσι, μια και πλέον υπάρχει η… μαγιά και το παράδειγμα του ξεσηκωμού και των κινητοποιήσεων για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και την αυτονόμηση του, αλλά και το πρόβλημα του νερού, άσχετα αν στο πρώτο δεν δόθηκε η παραμικρή λύση ακόμα από την Κυβέρνηση και στο δεύτερο η κατάσταση έχει ως τώρα διορθωθεί, ετοιμάζονται να ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ για το τέμενος Βαγιαζήτ.

Οι ενέργειες που έχουν μέχρι στιγμής… πέσει στο τραπέζι είναι δύο.

  1. Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου στον εισαγελέα Ορεστιάδας, από τους κατοίκους οι οποίοι μένουν δίπλα στο τέμενος και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να πέσουν πάνω τους τεράστια κομμάτια της καμένης σκεπής. Μαζί τους όμως θα υπάρξει παρέμβαση και από τους επαγγελματίες της πόλης, με επικεφαλής τον Εμπορικό σύλλογο και ενδεχομένως και άλλους συλλόγους.
  2. Στο πρότυπο της κινητοποίησης για το Νοσοκομείο, να ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΟΥΝ το τέμενος και να διαμαρτυρηθούν έντονα, για την αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών και το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει μετά από 4 μήνες το παραμικρό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ VIDEO για το ξεκίνημα της καταστροφικής πυρκαγιάς, που βγαίνουν πρώτη φορά στον «αέρα»

Το evros-news.gr, εξασφάλισε τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ που δεν έχουν βγει πουθενά ως τώρα στον «αέρα,  για τον τρόπο που ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Μαρτίου.

Σε αυτά φαίνεται η μικρή φλόγα που υπάρχει περίπου στις 3 τα ξημερώματα και πως σιγά σιγά αρχίζει να… φουντώνει και να γίνεται ανεξέλεγκτη στη συνέχεια, καταστρέφοντας την τεράστιας ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας οροφή του τεμένους Βαγιαζήτ.