Δυο χωριά του Έβρου με οπτικές ίνες, αλλά χωρίς ίντερνετ

Δυο χωριά του Έβρου με οπτικές ίνες, αλλά χωρίς ίντερνετ

Συμβαίνει και αυτό στον Έβρο και αποδεικνύει ότι για την κεντρική εξουσία αυτός εδώ ο τόπος τους είναι αδιάφορος και χρειάζονται συνεχείς διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις, μήπως κιαι λυθεί κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν δυο χωριά του νομού, που αν και έχουν τοποθετηθεί οπτικές ίνες, δεν έχουν ενσύρματο ίντερνετ.

Πρόκειται για την Μάνδρα Σουφλίου και την Θυρέα Διδυμοτείχου και αυτό συμβαίνει γιατί η λειτουργία του σταθερό ΣΤΕΚ Ελέγχου της Δ.Α. Ορεστιάδας εμποδίζεται από την μη ύπαρξη διασύνδεσης αν και η υποδομή οπτικών ινών της περιοχής περνάει πλησίον των χωριών.

Έτσι είναι τα μοναδικά στην ευρύτερη περιοχή που δεν έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται υπηρεσίες και κάτοικοι (π.χ. συνταγογραφήσεις από τον Αγροτικό Ιατρό, υποβολή φορολογικών δηλώσεων κλπ.). Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο ΕΒΡΟΠΑΡΚΟ, τον πανέμορφο χώρο αναψυχής που υπάρχει και λειτουργεί στην Μάνδρα και αποτελεί πόλο έλξης από ολόκληρο το νομό, είναι υποχρεωμένοι οι ιδιοκτήτες να έχουν POS εξυπηρέτησης πελατών, το οποίο οι άνθρωποι προμηθεύτηκαν αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα σ΄πυνδεσης με ενσύρματο ίντερνετ.

Για το θέμα ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης κατέθεσε τον περασμένο Ιούνιο στο Προεδρείο της Βουλής και προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επιστολή του Πρώην Γραμματέα της Κοινότητας Μάνδρας Έβρου, όπως αυτή του κοινοποιήθηκε με το πρόβλημα, αλλά δεν έγινε τίποτα.