ΕΛΕΟΣ: Τηλεφωνούμε απ’ τον Έβρο και χρεωνόμαστε κλήσεις από… Τουρκία προς Ελλάδα!!!

ΕΛΕΟΣ: Τηλεφωνούμε απ’ τον Έβρο και χρεωνόμαστε κλήσεις από… Τουρκία προς Ελλάδα!!!

Του ήρθε… ταμπλάς χθες, όταν έλαβε το μήνυμα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιεί. Σύμφωνα με αυτό που βλέπετε λοιπόν, θα πρέπει να πληρώσει έξτρα χρεώσεις, για τηλεφωνήματα που έκανε από την… Τουρκία προς την Ελλάδα.

Μόνο που δεν πήγε στην Τουρκία, αλλά κινούται μόνο στο νομό Έβρο και συγκεκριμένα τις ώρες που έγιναν οι χρεώσεις στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου. Γιατί λοιπόν τον υποχρεώνουν να πληρώσει επιπλέον χρήματα, για κάτι που δεν ευθύνεται αυτός, αλλά η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που δεν καλύπτει με το δίκτυο της όλη την περιοχή του Έβρου;

Τι είχε συμβεί; Όταν ταξίδευε προς την Αλεξανδρούπολη ή και το αντίθετο από αυτή στην Ορεστιάδα, προφανώς το δίκτυο επειδή δεν είχε κάλυψη από την Ελλάδα, «χρησιμοποιούσε» μια τουρκική εταιρεία. Το ίδιο ίσχυε μέχρι να καταργηθεί το roaming και για την Βουλγαρία.

Του χρέωσαν αυτά τα ευρώ, συν τους τόκους και παράλληλα υπάρχει και ένα ποσοστό 20% ως πρόστιμο γιατί τα τηλεφωνήματα έγιναν από ξένη χώρα, αν και φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Το μήνυμα που έλαβε ο Εβρίτης από την ελληνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και τον πληροφορούσε για επιπλέον χρεώσεις επειδή τηλεφωνούσε από την… Τουρκία, που ποτέ σεν πήγε:

EΞEPXOMENEΣ KΛHΣEIΣ ΠPOΣ EΛΛAΔA:1,86E/ΛEΠTO KI EΞEPX. KΛHΣEIΣ ΠPOΣ IΔIA XΩPA: 1,25/ΛEΠTO ME EΛAX. XPEΩΣH 1 ΛEΠTO KAI BHMA XPEΩΣHΣ ANA ΛEΠTO, EIΣEPXOMENEΣ KΛHΣEIΣ: 0,87E/ΛEΠTO ME XPEΩΣH ANA ΛEΠTO. ΣE ΠEPIΠTΩΣH ΠOY TO ΞENO ΔIKTYO (KINHTHΣ, MARITIME, ΔOPYΦOPIKO) XPEΩNEI EΠIΠΛEON TIΣ EIΣEPXOMENEΣ KΛHΣEIΣ, H XPEΩΣH EINAI: XPEΩΣH ΞENOY ΔIKTYOY + 20% ΠPOΣAYΞHΣH + ΦΠA.  SMS ΠPOΣ EΛΛAΔA: 0,521E.  KINHΣH ΔEΔOMENΩN ROAMING: 10,67E/MB ME BHMA XPEΩΣHΣ 10 KB MMS: 1,314E.