“Η Μ.Ε.Α το μεγαλύτερο έργο στην Περιφέρεια ΑΜΘ με 70 θέσεις εργασίας”

“Η Μ.Ε.Α το μεγαλύτερο έργο στην Περιφέρεια ΑΜΘ με 70 θέσεις εργασίας”

Τεράστιο έργο για την Αλεξανδρούπολη, το μεγαλύτερο στην Περιφέρεια Αβνατολικής μακεδονίας και Θράκης, θεωρεί ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων (Μ.Ε.Α) που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση.

Γιατί όχι μόνο θα λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμάτων, αλλά και θα δημιουργήσει 70 θέσεις εργασίας. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM ο κ.Λαμπάκης τόνισε: “Το εργοστάσιο αυτό θα επεξεργάζεται 50.000 τόνους απορριμάτων ετησίως. Όλα τα απορρίματα της Αλεξανδρούπολης,  τηςΣαμοθράκης, του Σουφλίου και των δήμων Ροδόπης δηλαδή. Το σημαντικότερο είναι ότι θα έχει 70 θέσεις εργασίας, σε μνια εποχή και περιοχή που αντιμετωπίζει πρόβλημα ανεργίας”.

Ο ίδιος νοιώθει δικαιωμένος για τις προσποάθειες του, αφού όπως είπε: “Ξεκίνησε το 2012 αυτή η προσπάθεια κιαι εγώ πανηγυρίζω γιατί κουράστηκα πάρα πολύ και η ανταμοιβή μου είναι το μοντέρνο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμάτων που έρχεται να λύσει το πρόβλημα για 50 χρόνια. Με ανακυκλώσεις, κομποστοποιήσεις και άλλη επεξεργασία, με παραγωγή ενέργειας από το βιοαέριο που θα παράγεται.

Δεν είναι τυχαίο ότι επελέγη η Αλεξανδρούπολη στην Πετριφέρεια μεταξύ Καβάλας και Ορεστιάδας. Ήρθε εδώ γιατί είχαμε ετοιμάσει όλες μελέτες και έχουμε τις εκτάσεις με τις άδειες έτοιμες. Τα πάντα είναι ΄λετοιμα για να ξεκινήσουμε. Θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κατασκευή του έργου με δημόσια δαπάνη 100%, αλλά ο απόλυτος διαχειριστής θα είναι ο δήμος Αλεξανδρούπολης”.