Πανταζής: “Θα αποζημιωθούν 100% οι αγρότες για τις ζημιές από το χαλάζι”

Πανταζής: “Θα αποζημιωθούν 100% οι αγρότες για τις ζημιές από το χαλάζι”

Αποζημίωση στο 100% των πληγέντων αγροτών από τις αλλεπάληλες χαλαζοπτώσεις σε περιοχές του Βορείου Έβρου, υποσχέθηκε ο  διευθυντής του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη Δημήτρης Πανταζής, που υπολόγισε στα 35.000 στρέμματα τις συνολικές εκτάσεις που καταστράφηκαν μέχρι τώρα.  

Πρόκειται για στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις κυρίως, με ηλίανθο, καλαμπόκι και βαμβάκι, που εκτιμά ο ΕΛΓΑ ότι έχει πλήξει η χαλαζόπτωση η οποία προκλήθηκε τόσο μέσα Ιουλίου ,όσο και προς το τέλος του ίδιου μήνα στον Νομό Έβρου. «Οι δυο χαλαζοπτώσεις στον νομό έχουν πλήξει την περιοχή του Τριγώνου με επίκεντρο τα χωριά, Σπήλαιο, Πεντάλοφο, Ελιά ,Πλάτη ,Δίκαια ,Κριό και Δίλοφο ,ενώ οι ζημιές είναι καταστροφικές στην κυριολεξία», σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο κ. Πανταζής, τονίζοντας πως «οι αγρότες θα αποζημιωθούν στο 100% της ζημιάς τους εξαντλώντας κάθε όριο επιείκειας.»

Ήδη όπως είπε, οι γεωπόνοι καθημερινά συνεχίζουν τις εκτιμήσεις, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή από άλλα υποκαταστήματα.
Παράλληλα σε εξέλιξη είναι και η καινούργια προκήρυξη για πρόσληψη εποχικού προσωπικού 140 γεωπόνων και 10 κτηνιάτρων σε όλη την Ελλάδα. «Ελπίζουμε η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα για να μπορέσουν να μας αποστείλουν και από εκεί άτομα,» είπε ο κ. Πανταζής.

Μια βδομάδα μετά την καταστροφή

επίσκεψη από τον Αντιδήμαρχο Ορεστιάδας

Μόλις χθες, μια βδομάδα μετά την καταστροφική χαλαζόπτωση, επισκέφθηκε τα χωριά του Τριγώνου που επλήγησαν άγρια ο Αντιδήμαρχος Τριγώνου. Οι κάτοικοι υποστηξρίζουν ότι τους είπε πως οι ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι των χωριών αυτών δεν μπορούν να αποζημιωθούν ούτε από το Δήμο ούτε από την Περιφέρεια, γιατί η καταστροφή προήλθε απο φυσικά καιρικά φαινόμενα και ότι ήταν μεμονωμένες οι ζημιές. Δηλαδή μόνο σε ορισμένα χωριά μονο ενω αν οι ζημιες ηταν και στην Ορεστιάδα τότε ίσως να έδιναν κάτι. Εκείνη τη στιγμή αντεέδρασαν αρκετοί κάτοικοι και του είπαν “να πουλήσουμε τα σπίτια μας στο Δίλοφο και να μας δώσετε σπίτια στην Ορεστιάδα.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Συντάκτης :Όλγα Ορφανίδου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*