Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης: Δίνει 24.000 ευρώ σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης για σχέδιο δράσης κατά της φτώχειας

Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης: Δίνει 24.000 ευρώ σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης για σχέδιο δράσης κατά της φτώχειας

 

Την ίδια στιγμή που το Πολυκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης διοργανώνει συναυλία και άλλες δράσεις για την οικονομική του ενίσχυση, δίνει 24.000 ευρώ για ένα μήνα σε εταιρεία συμβούλων της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να του παραδώσει “Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας στον Δήμο Αλεξανδρούπολης”.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της 26ης Ιουλίου 2017 του Προέδρου του Πολυκοινωνικού Αντώνη Βαμβακερού, ανατίθεται στην εταιρεία: LEVER ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ της Θεσσαλονίκης, την οποία επιλέγει και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε αρκετές δράσεις του, να συντάξει την μελέτη για την φτώχεια, αντί του ποσού των 19.600,00+ΦΠΑ 24% 4.704,00=24.304,00 ευρώ συνολικά. Κι αυτό όταν στην Αλεξανδρούπολη υπάρχουν αρκετά γραφεία που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μια τέτοια μελέτη, με πολύ λιγότερα χρήματα.
Όπως υπάρχουν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεκάδες αποφάσεις άλλων Δήμων για παρόμοιες μελέτες κατάρτισης σχεδίου καταπολέμησης της φτώχειας, με πολύ λιγότερα χρήματα. Προφανώς η συγκεκριμένη εταιρεία της Θεσσαλονίκης, του Ομίλου “ΣΑΜΑΡΑΣ και Συνεργάτες”, θα είναι η κορυφαία στο είδος της για να την επιλέγει το Πολυκοινωικό αλλά και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε πολλές παρόμοιες δράσεις. Μάλιστα με απ’ ευθείας αναθέσεις μια και τα ποσά που προβλέπονται είναι οριακά κάτω από τις 20.000 που προβλέπει ο σχετικός νόμος ότι μπορεί να υπάρξει απ ευθείας ανάθεση. Δεν εννοούμε ότι γίνεται κάτι που δεν είναι νόμιμο, να το ξεκαθαρίσουμε. Απλά να δίνονται τέτοια ποσά από το Πολυκοινωνικό για μια μελέτη ενός μήνα όταν ψάχνει εναγωνίως έσοδα να χρηματοδοτήσει τις δράσεις του, αν μη τι άλλο δημιουργεί απορίες.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΑΜΒΑΚΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΗΝ LEVER

ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ανακοίνωση για τον απολογισμό εσόδων

της συναυλίας πότε θα υπάρξει;

Στο μεταξύ έχει περάσει αρκετός καιρός από την διοργάνωση της Συναυλίας για οικονομική ενίσχυση του Πολυκοινωνικού στο οικοπάρκο Αλτιναλμάζη και οικονομικός απολογισμός για τα έσοδα που προέκυψαν δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Η εκδήλωση μπορεί να είχε σοβαρά οργανωτικά προβλήματα, όπως κατήγγειλε δημόσια ένας εκ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής της Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Σιάμος, αλλά η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Οπότε θα υπήρχαν και τα ανάλογα έσοδα, με τα οποιία ο Πρόεδρος Αντώνης Βαμβακερός και οι συνεργάτες του θα μπορέσουν να στηρίξουν τις διάφορες αξιέπαινες δράσεις.

Περιμένουμε λοιπόν τα οικονομικά στοιχεία και το ποσό που μπήκε τελικά στα ταμεία του Πολυκοινωνικού από αυτή την εκδήλωση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*