Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Είπε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΕΜΑΤΑ και από το βήμα της Βουλής ο Ρίζος

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Είπε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΕΜΑΤΑ και από το βήμα της Βουλής ο Ρίζος

Άφησα να περάσει μια ημέρα και να διαβαστούν απ’ όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΕΜΑΤΑ που είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος για το θέμα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, στην χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια περίθαλψη. Κι έλεγε ψέματα εν ψυχρώ, την ίδια ώρα που υποστήριζε ότι αυτός και οι άλλοι δυο κυβερνητικοί βουλευτές, η Νατυάσα Γκαρά και ο Γιώργος Καίσας, “Ποτέ, μα ποτέ δεν ακούστηκαν από τα χείλη μας ανακρίβειες ή ψέματα. Και αυτά τα λέω μετά λόγου γνώσεως”.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  1.   ΠΡΩΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ: Ο κ.Ρίζος είπε αρχικά: “Είναι η ώρα να απαντήσω και για το θέμα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Είναι η πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε, εδώ και εβδομήντα χρόνια, που είναι καλυμμένες και οι τριάντα πέντε οργανικές θέσεις γιατρών νοσοκομείου. Και οι τριάντα πέντε, συνάδελφοι”. Όλοι γνωρίζουν ότι το οργανόγραμμα του νοσοκομείου περιλαμβάνει 52, το ξαναγράφω, 52 οργανικές θέσεις γιατρών. Ο άνθρωπος είναι γιατρός, εννοείται ότι έχει ασχοληθεί επισταμένως με το συγκεκριμένο θέμα και δεν γνώριζε ότι είναι 52 οι οργανικές θέσεις γιατρών.
  2.  ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ: Μιλώντας για το θέμα της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και απαντώντας στις κατηγορίες για όσα υπόσχονταν αυτός και οι συνάδερφοι του πριν ακόμα αναλάβουν την εξουσία, είπε ότι δεν ακούστηκαν ποτέ ψέματα από τα χείλη του ίδιου και των άλλων δύο. Στις 18 Μαρτίου που έγινε η σύσκεψη των φορέων στο δημοτικό θέατρο Διδυμοτείχου και οι τρεις έλεγαν ότι το θέμα της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ θα λυθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει για την Υγεία θα υπάρξει τροπολογία τους που θα δώσει λύση στο ζήτημα. Το νομοσχέδιο βρίσκεται για ψήφιση στη Βουλή, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, έχουν κατατεθεί δεκάδες τροπολογίες από βουλευτές για εντελώς άσχετα θέματα, αλλά αυτός, ο κ.Καίσας και η κ.Γκαρά, δεν έφεραν καμιά τροπολογία που να προβλέπει την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.
  3. ΤΡΙΤΟ ΨΕΜΑ: Είπε ότι αυτή η Κυβέρνηση φροντίζει για την ενίσχυση με ιατρικό και άλλο προσωπικό του νοσοκομείου. Στα 2,5 χρόνια που κυβερνούν μαζί με τους ΑΝΕΛ, έχουν αποχωρήσει 5 μόνιμοι γιατροί και ετοιμάζεται ένας ακόμα. Δυο ουρολόγοι, ένας νευρολόγοςε, ένας νεφρολόγος και ένας οφθαλμίατρος, ενώ όπως αποκαλύψαμε σήμερα στο evros-news.gr, ετοιμάζεται να αποχωρήσει ο ορθοπεδικός που προσελήφθη μόλις τον περασμένο Απρίλιο.

Οι άλλοι δυο κυβερνητικοί συνάδερφοι του, απέφυγαν τουλάχιστον αυτή την φορά να εκτεθούν σε τόσο ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗ ΨΕΜΑΤΑ. Ο μεν Γιώργος Καίσας μίλησε στη Βουλή, αλλά δεν είπε την παραμικρή λέξη για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ενώ η Νατάσα Γκαρά… κρύφτηκε όπως άλλωστε συνηθίζει στα δύσκολα θέματα προκειμένου να μην… φθείρεται.

Τόσο λοιπόν ο Δημήτρης Ρίζος, όσο και οι Γιώργος Καίσας και Νατάσα Γκαρά, έχουν πει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΕΜΑΤΑ στο θέμα για την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, όπως έχουν άλλωστε πει για ένα σωρό ακόμα θέματα και κάνοντας ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ τα ξεχνούν και υποστηρίζουν άλλα, ενώ ο Ρίζος και από το βήμα της Βουλής συνέχισε τα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ.