Παίζοντας τη ζωή σου κορώνα-γράμματα στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ψαθάδων(video)

Παίζοντας τη ζωή σου κορώνα-γράμματα στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ψαθάδων(video)

Μια από αυτές τις ημέρες, κατεβαίνοντας από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη και βλέποντας την κίνηση με τα μεγάλα φορτηγά, κυρίως βουλγαρικά, από τους Ψαθάδες ως και το Σουφλί, σκεφτόμουν ότι όποιος ταξιδεύει καθημερινά στο σημείο αυτό του κάθετου άξονα(ο Θεός να τον κάνει), παίζει την ζωή του… κορώνα-γράμματα.

Περνώντας μάλιστα από το Αμόριο, ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της διαδρομής, το οποίο όλο φτιάχνεται και όλο δεν τελειώνει από το 1993 που ξεκίνησε το έργο επί του συγχωρεμένου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με δυο Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και άλλες δύο Νέας Δημοκρατίας να έχουν περάσει, αλλά και 2,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, βλέποντας δεξιά σου το νεκροταφείο του Αμορίου… μαύρες σκέψεις περνούν από το μυαλό σου.

Κι όταν φτάσεις τελικά στον προορισμό σου, κάνεις και το σταυρό σου που την γλίτωσες και αυτή την φορά και έφτασες σώος και αβλαβής. ΝΤΡΟΠΗ και ΞΕΦΤΙΛΑ διαχρονικά για όλο το πολιτικό σύστημα, που κοροϊδεύει αυτό τον πανέμορφο τόπο και τους κατοίκους του, οι οποίοι μένουν στον Έβρο επιμένοντας να… φυλάνε Θερμοπύλες.

Φυσικά ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ έχει και η ΕΓΝΑΤΙΑ οδός, που ετοιμάζεται να κατασκευάσει διόδια και στο Αρδάνιο και δεν τελειώνει μερικά χιιόμετρα δρόμου, ο οποίος φυσικά μόνο κάθετος άξονας δεν θα είναι. Περισσότερο με επαρχιακή οδός θα μοιάζει.

Υ.Γ: Το σχόλιο που ακούγεται σε ένα από τα δυο βίντεο, ήρθε εντελώς αυθόρμητα.

Κώστας Πιτιακούδης