Βραδιά Μετανάστη απόψε στα Πετρωτά Ορεστιάδας

Βραδιά Μετανάστη απόψε στα Πετρωτά Ορεστιάδας

Με την Βραδιά Μετανάστη ολοκληρώνονται απόψε οι διήμερες εκδηλώσεις στα Πετρωτά Ορεστιάδας, τις οποίες συνδιοργανώνουν η Τοπική Κοινότητα Πετρωτών και ο Δήμος Ορεστιάδας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Βραδιά Μετανάστη στα Πετρωτά θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του σχολείου και το γλέντι θα γίνει με τους ρυθμούς του “ΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΗΧΟΥ”. Τα Πετρωτά άλλωστε είναι ένα από τα χωριά με πολλούς μετανάστες τόσο στο εξωτερικό και κυρίως στην Γερμανία όσο και εσωτερικούς σε διάφορες πόλεις της χώρας, με πρώτη την Αλεξανδρούπολη.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες με την εκδήλωση: “Ιστορικά και στρατιωτικά ορόσημα στα Πετρωτά, στο Τρίγωνο και στην ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Έβρου” που πραγματοποιήγηκε στο συνεδριακό κέντρο του Παραδοσιακού Μύλου Πετρωτών με εισηγητή τον δημοσιογράφο Σταύρο Παπαθανάκη.

Έγινε επίσης παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Δελιακίδη για τον πατέρα του Βασίλειο Δελιακίδη, ενώ Πετρωτιώτες στρατιωτικοί Αδάμ Θωμαίδης (Πτέραρχος εν Αποστρατεία-Επίτιμος Διοικητής Σχολής Ικάρων), Δημήτριος Θωμαίδης (Πρώην Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ-Στρατηγός εν Αποστρατεία) και Παράσχος Θωμαίδης (Μαχητής Ρίμινι).