Ε.ΠΟ.Φ.Ε: Καθόλα νόμιμη και απαλασσόμενη από φορολογία η παρουσία μας στη Γιορτή Κρασιού

Ε.ΠΟ.Φ.Ε: Καθόλα νόμιμη και απαλασσόμενη από φορολογία η παρουσία μας στη Γιορτή Κρασιού

Θέση στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με την Γιορτή Κρασιού και τον “θόρυβο” που έχει ξεσπάσει, πήρε η   Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου που συμμετείχε για 5η χρονιά ως Συνεργαζόμενος Φορέας στην εκδήλωση θεσμό για την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Με αφορμή λοιπόν την έκφραση ευχαριστιών προς όσους βοήθησαν, βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει σε όσα λέγονται περί μη νομιμοποίησης των πολιτιστικών συλλόγων να πουλούν σουβλάκια και ποτά απαλλασόμενοι του ΦΠΑ αλλά κιαι των ασφαλιστικών εισφορών. Όπως λοιπόν αναφέρει η ανακοίνωση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε: “Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των σκοπών της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. σύμφωνα με το καταστατικό της, δηλαδή την επίτευξη συνεργασίας και καλλιέργειας δεσμών μεταξύ των μελών όλων των Συλλόγων, την κοινωνική επαφή και επικοινωνία μεταξύ των μελών των Συλλόγων και της τοπικής κοινότητας, καθώς και την ενίσχυση των Συλλόγων για την επίτευξη των σκοπών τους.

Η εκδήλωση είναι καθόλα νόμιμη, όπως κάθε εκδήλωση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε., όπως άλλωστε ορίζει το καταστατικό και η απαίτηση των Συλλόγων–μελών της και αποτελεί μία εκ των δύο ευκαιριακών εκδηλώσεων που δικαιούνται να πραγματοποιήσουν βάσει του Νόμου, τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα-Σωματεία στα πλαίσια του σκοπού τους και για τον λόγο αυτό δεν φορολογείται η συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας σύμφωνα με τον Ν.2859/2000.

Η επιτυχία της «Γιορτής Κρασιού» οφείλεται κυρίως και αποτελεί κεκτημένο της εθελοντικής προσπάθειας εκατοντάδων μελών των Συλλόγων της Ε.ΠΟ.Φ.Ε., που αφιλοκερδώς εργάζονται για τη ψυχαγωγία των μελών τους και των συμπολιτών μας, αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους παραδοσιακούς χορούς  και τις ενδυμασίες του τόπου μας.

Επιπρόσθετα, η εθελοντική προσπάθεια  των μελών των Συλλόγων αποτελεί και την αιτία εργασίας και απόκτησης εισοδήματος για πολλούς συντοπίτες μας -ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις- οι οποίοι πωλούν τα προϊόντα ή παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την πραγματοποίηση της Γιορτής, αποφέροντας φορολογία στο Κράτος.

Η κυριότερη όμως επιδίωξη της «Γιορτής Κρασιού» είναι να ενώσει τους κατοίκους της πόλης σε ένα πολιτιστικό γεγονός εμβέλειας, καθώς και να προσελκύσει και εξωτερική επισκεψιμότητα προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ από καρδιάς:

  • Τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του.
  • Τους Προέδρους, τα Διοικητικά Συμβούλια και τα ΜΕΛΗ των Συλλόγων-Μελών μας – Η ισχύς εν τη ενώσει:

ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΒΡΟΥ «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ», ΝΕΑΣ ΧΗΛΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΝΙΨΑΣ, ΠΑΛΑΓΙΑΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ΠΕΥΚΩΝ «ΟΙ ΡΙΖΕΣ», «ΑΚΡΙΤΕΣ» ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΛΑΔΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΑΠΑΛΟΥ «Ο ΦΑΡΟΣ», ΤΥΧΕΡΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «Π.Ε.Σ.Τ.Α.», ΠΕΤΡΩΤΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, «ΤΡΙΓΩΝΟ ΕΒΡΟΥ» ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΙΣΑΑΚΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΣΥΚΟΡΡΑΧΗΣ «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ», «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΑΙΣΥΜΗΣ, ΑμεΑ Ν.ΕΒΡΟΥ, ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΒΡΟΥ, ΙΠΠΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΚΡΗΤΩΝ ΕΒΡΟΥ «Ο ΜΙΝΩΑΣ», ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ», «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΦΕΡΩΝ, «ΟΡΦΕΑΣ» ΦΕΡΩΝ, ΑΝΘΕΙΑΣ-ΑΡΙΣΤΗΝΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», ΜΑΪΣΤΡΟΥ «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ», DANCEART ACADEMY, ΠΑΕ ΝΙΨΑΣ, ΑΟ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ, ΟΦΘΑ, 1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΑΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΑΟ ΘΡΑΚΗΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, «ΘΡΑΚΗ» ΦΕΡΩΝ.

  • Τους 700 και πλέον Εθελοντές-μέλη των Συλλόγων μας, που αφιέρωσαν αφιλοκερδώς από τον προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό τους χρόνο για 7 ημέρες για την επιτυχία της Γιορτής.
  • Τους πάνω από 400 Χορευτές των Συλλόγων μας και τους 35 καταξιωμένους ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ, που μας μάγεψαν χορευτικά και μουσικά με ένα μοναδικό πατροπαράδοτο ταξίδι από τη Θράκη στην Κρήτη, από τον Πόντο, ως την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Ρούμελη και τον Μοριά.
  • Τη Διοργανώτρια Αρχή Τ.Ι.Ε.Δ.Α και δια αυτής τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Διοικητικό της Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και το Μέλος του Δ.Σ. κκ Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη, Κώστα Χατζηαναγνώστου και Βασίλειο Φούτσα για την άριστη συνεργασία.
  • Τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και τον Πρόεδρο του Σωματείου Καφέ & Εστίασης Αλεξανδρούπολης κ. Γεώργιο Αλαβάντα και το Διοικητικό Συμβούλιο, για την αμέριστη στήριξή τους.