Επίθεση Ν.Δ στην Κυβέρνηση για τα Πυροσβεστικά ελικόπτερα που ακόμα δεν ήρθαν

Επίθεση Ν.Δ στην Κυβέρνηση για τα Πυροσβεστικά ελικόπτερα που ακόμα δεν ήρθαν

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στα Κύθηρα που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές επί 4 ημέρες, για τα 7 Πυροσβεστικά ελικόπτερα που ακόμα δεν ήρθαν. Το ένα από αυτά έπρεπε να βρίσκεται από τις αρχές Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και να επεμβαίνει άμεσα στις πυρκαγιές του Έβρου, αλλά φτάσαμε στη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου και παραμένει άφαντο. 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλει μάλιστα, ότι τα 7 ελικόπτερα αν και θα ενοικιαστούν φέτος για τις μισές ημέρες (60 αντί 120 τα προηγούμενα χρόνια) θα κοστίσουν τα ίδια χρήματα. Να θυμίσουμε ότι στο θέμα της έλλειψης του Πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη έχει αναφερθεί επανειλημμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με συνεχείς δηλώσεις του.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την μεγάλη φωτιά στα Κύθηρα αλλά και τα ελικόπτερα, αναφέρει::

«Στα Κύθηρα σημειώθηκε μια πολύ μεγάλη καταστροφή. Για τέσσερις ολόκληρες ημέρες η φωτιά έκαιγε το νησί.  Όπως ακριβώς συνέβη και στη Μάνη πριν από λίγες εβδομάδες. Την ώρα που οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι έδιναν τη μάχη με τις φλόγες, μείναμε σιωπηλοί. Τα ερωτήματα για αυτήν την ανυπολόγιστη καταστροφή του φυσικού πλούτου μας, είναι πολλά. Πολλές, όμως, είναι και οι  ευθύνες.

Ενώ η φωτιά έδειχνε να ελέγχεται, ο κακός συντονισμός και η έλλειψη εναέριων μέσων, οδήγησαν στην αναζωπύρωσή της.

Η αυτοθυσία, το φιλότιμο και ο επαγγελματισμός των πυροσβεστών μας δεν στάθηκε ικανός να αντισταθμίσει την έλλειψη σχεδίου, πτητικών μέσων και αποτελεσματικού συντονισμού.

Η Κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την συνολική υποβάθμιση της αντιπυρικής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις.

Γιατί ενώ προειδοποιήσαμε έγκαιρα καθυστέρησε τη διαδικασία μίσθωσης  των ιδιωτικών ελικοπτέρων, που συμβάλλουν καθοριστικά στην ικανότητα πυρόσβεσης;

Γιατί τα επτά ελικόπτερα, που τα προηγούμενα χρόνια μισθώνονταν για 120 ημέρες, φέτος μισθώθηκαν για τις μισές  ημέρες με το ίδιο, όμως, τίμημα και ακόμη δεν έχουν παραληφθεί;

Αναμένουμε από την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό της αντιπυρικής πολιτικής για να μην βρεθούν και άλλες περιοχές στην ίδια κατάσταση με αυτή των Κυθήρων και της Μάνης».

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*