Κίνδυνος από μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, στον σκουπιδότοπο προς Άβαντα

Κίνδυνος από μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, στον σκουπιδότοπο προς Άβαντα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στον ΧΑΔΑ (Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) της Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται προς την περιοχή του Άβαντα και υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο να ξεφύγει και να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλήμα, αλλά και να υπάρξει σημαντική μόλυνση της ατμόσφαιρας από τις διοξίνες που δημιουργούνται. 

Επιτόπου βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής που προσπαθούν να την ελέγξουν, ενώ σπεύδουν και μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας, προκειμένου να την κατασβέσουν θέτοντας την σε πλήρη έλεγχο. Η ατμόσφαιρα όμως είναι ήδη αποπνικτική στην περιοχή και επεκτείνεται και στην πόλη.

Η κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, αφού πολλές φορές ξεκινούν από ΧΑΔΑ φωτιές που στη συνέχεια γίνονται ανεξέλεγκτες. Δίπλα στον σκουπιδότοπο υπάρχει θαμνώδης βλάστηση, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα εξελιχθεί η φωτιά αν δεν ελεγχθεί άμεσα.

Όλα δείχνουν πως λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και στον Έβρο, έγινε ανάφλεξη κάποιου αντικειμένου που είχε πεταχθεί και επειδή τα σκουπίδια είναι πολύ εύφλεκτα, αμέσως η φωτιά φούντωσε.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*