Ορεστιάδα: ΠΡΟΣΟΧΗ, όποιος τη νύχτα περπατεί… ψεκασμό μπορεί να δεχθεί

Ορεστιάδα: ΠΡΟΣΟΧΗ, όποιος τη νύχτα περπατεί… ψεκασμό μπορεί να δεχθεί

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση της μάστιγας των κουνουπιών, θα γίνουν απόψε στην περιοχή της Ορεστιάδας και με ανακοίνωση της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας του νομού Έβρου ενημερώνει τους κατοίκους να προσέχουν, γιατί ισχύει παραφρασμένη η γνωστή ρήση: “Όποιος τη νύχτα περπατεί… ψεκασμό μπορεί να δεχθεί”.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει: “Σας ενημερώνουμε ότι θα διενεργηθεί αεροψεκασμός ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου ( ULV), για την καταπολέμηση των κουνουπιών, την ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017,  στο πλαίσιο της σύμβασης καταπολέμησης των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Πεδίο Εφαρμογής-περιοχές: Στο αγροτικό και περιαστικό  περιβάλλον της περιοχής του Δήμου Ορεστιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Βόρειο τμήμα του Νομού).

Ώρα εκτέλεσης αεροψεκασμών: 20:00 – 23:00

Προφυλάξεις: παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στο ανωτέρω φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού.

Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. 

Για την διενέργεια των ψεκασμών ακολουθούνται οι οδηγίες που ορίζονται στην Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Αρ. Πρωτ. 7320/71240/30-06-2017 (ΑΔΑ: 7ΚΤΨ4653ΠΓ-0ΛΣ) και το με Αρ. Πρωτ. 7321/71244/30-06-2017 (ΑΔΑ: 6Σ6Ψ4653ΠΓ-3ΙΖ), καθώς και του Αρ.πρωτ. Υ1α/Γ.Π.36121/30-06-2017 (ΑΔΑ: ΨΟΔΘ465ΦΥΟ-ΝΩ3) εγγράφου του Υπουργείου Υγείας.

Η εφαρμογή θα γίνει:

  • με ευθύνη του ανάδοχου φορέα που είναι o Ευθύμιος Χασκόπουλος «Αεροεφαρμογές ΕΠΕ».
  • με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό.
  • με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας

                  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

  • Με εγκεκριμένα για το σκοπό σκευάσματα που ορίζονται με την προαναφερθείσα Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί ο αεροψεκασμός την ίδια ημέρα ή δεν το επιτρέψουν οι συνθήκες να γίνει, θα μεταφερθεί σε διαφορετική ημέρα και θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλέφωνα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ τηλ. 2551355331

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*