Re: dreamstime couple in bed
On 2013-02-26, at 9:37 AM, Byers, Jim wrote:

 
 
Jim Byers
Travel Editor

Toronto Star

office: 416-869-4337

mobile: 416-540-4361

Blog: http://thestar.blogs.com/travel

twitter username: jimbyerstravel

Το στοματικό sex διώχνει τη γυναικεία κατάθλιψη έδειξε έρευνα στις ΗΠΑ

Το στοματικό sex διώχνει τη γυναικεία κατάθλιψη, σύμφωνα με τους ερευνητές στο κρατικό πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης, οι οποίοι μελέτησαν την επίδραση του στοματικού σεξ στον ψυχικό κόσμο των γυναικών.

Στην έρευνα πήραν μέρος πάνω από 300 γυναίκες, που απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο γύρω από την σεξουαλική τους ζωή και με το στοματικό σεξ. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι εκείνες οι γυναίκες που έκαναν στοματικό σεξ στους συντρόφους τους, ένιωθαν πιο ικανοποιημένες και γεμάτες από τη ζωή τους. Μετά από τα συμπεράσματα αυτά, αποφάσισαν να δουν τι συμβαίνει με το ανδρικό σπέρμα που δίνει ψυχική ικανοποίηση στις γυναίκες. Ανέλυσαν λοιπόν τη χημική του σύσταση όπου και βρήκαν ότι περιέχει ουσίες που δρουν άμεσα στον εγκέφαλο και βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση. Επιπλέον, ενισχύουν το συναίσθημα αγάπης.

Αντίθετα, όσες από τις γυναίκες δεν έκαναν στοματικό σεξ, παρουσίαζαν συμπτώματα που έφταναν στα όρια της κατάθλιψης. Μάλιστα, τα συμπτώματα ήταν όμοια με εκείνα των γυναικών που δεν είχαν καθόλου σεξουαλική ζωή και απείχαν εντελώς από την σεξουαλική επαφή.

Τι περιέχει το σπέρμα;
Κορτιζόλη, Οιστρόνη και ωκυτοκίνη: ορμόνες που καταπολεμούν στον εγκέφαλο την κατάθλιψη και μας ανεβάζουν και βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, μάλιστα η ωκυτοκίνη χαρακτηρίζεται και ως η ορμόνη της αγάπης (βλέπε: Η ορμόνη της αγάπης: Ωκυτοκίνη, Θυροτροπίνη, Μελατονίνη…

Εκτός λοιπόν από την σεξουαλική ικανοποίηση και το συναισθηματικό “δέσιμο” της στενής επαφής που μπορεί να δώσει το στοματικό σεξ και στα δύο φύλα, τα οφέλη του τελικά είναι περισσότερα στις γυναίκες καθώς ενισχύει και λειτουργεί μέσα από τις ορμόνες που περιέχει ενισχυτικά στην γυναικεία καλή ψυχική υγεία μέσα από συναισθήματα αγάπης, συντροφικότητας, ευτυχίας και πνευματικής υγείας!.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior.

Πηγή: protothema.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

4 Σχόλια

 1. Μήν κάνετε Copy Paste χαζοθεματακια πού βρήκατε στο διαδίκτυο, και μάλιστα πολύ παλιά!!! Κάποιος σέ κάποιο πανεπιστήμιο, έκανε μία έρευνα, από τίς χιλιάδες πού γίνονται κάθε μέρα!! Αυτό δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ!!
  Απεναντίας αν θέλετε νά προτηπισετε πραγματικά, κάντε δημοσιογραφική έρευνα στα του οίκου μας Δηλαδή ασχοληθείτε με τόν Νομό, με τούς ανθρώπους του, πώς βιώνουν την καθημερινότητα. Είναι απλά θέμα επιλογής!
  Ένα κινητό με κάμερα και βόλτα στα χωριά μας!!

  • Αγαπητέ φίλε
   Προφανώς δεν θα διαβάζεις το evros-news.gr, γιατί διαφορετικά θα γνώριζες ότι ασχολούμαστε με το Νομό και τους ανθρώπους του και γι αυτό άλλωστε μας αγκάλιασε ο κόσμος και μας έχει αναδείξει πρώτο ενημερωτικό σάιτ στον Έβρο μέσα σε λιγότερο από 5 μήνες. Η βόλτα στα χωριά γίνεται, όσο αυτό είναι εφικτό ή με την βοήθεια των αναγνωστών μας.
   Όσο για το συγκεκριμένο θέμα, προφανώς και είναι copy paste και έχει δημοσιευθεί πριν λίγο καιρό στην κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΑ. Ένα ενημερωτικό σάιτ, όπως και όλα άλλωστε, δεν μπορεί να ασχολείται μόνο με μια κατηγορία, αλλά με ευρεία γκάμα θεμάτων ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις κάθε φύλλου, ηλικίας και πνευματικής ικανότητας.
   Σε ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία

 2. Για νά πω την αλήθεια, ναι, ανεβάζετε πρωτοτυπα και ψαγμενα θέματα από όλο τό Νομό!!! Γι’αυτό άλλωστε και σάς έχω πρώτη μούρη στο κινητό μου!!!!
  Απλά έχω την άποψη ότι δεν χρειάζονται σεξιστικά πιασαρικα θεματακια γιά νά ανεβάσεις τηλεθέαση (δική μου άποψη).
  Κάνε καλά την δουλειά σου και αυτό θά έρθει από μόνο του!!! Ο.κ. συνεχειστε έτσι.
  Ζω στο εξωτερικό και εσείς με κρατάτε ενήμερο γιά όσα συμβαίνουν στην πατρίδα!!!
  Νά είστε καλά

  • Χαίρομαι πολύ αρχικά που μπορούμε να είμαστε μια “γέφυρα” με την πατρίδα για σας αλλά και χιλιάδες άλλους συμπατριώτες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Κι επειδή αναφέρατε το κινητό, σύντομα θα υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ στη διάθεση όλων η εφαρμογή που θα επιτρέπει να μπαίνετε αμέσως στο evros-news.gr και όχι μέσω google. Ευχαριστώ πολύ για την στήριξη και λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη μου τις παρατηρήσεις

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*