Διδυμότειχο: Χωρίς νερό από χθες και σίγουρα ως σήμερα το μεσημέρι…

Διδυμότειχο: Χωρίς νερό από χθες και σίγουρα ως σήμερα το μεσημέρι…

Πάνω που στο Διδυμότειχο έκαναν τον… σταυρό τους, μια και μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και τη συγκέντρωση στο δημαρχείο η κατάσταση φαινόταν να ομαλοποιείται, μόλις ήρθε νέος καύσωνας, έφερε μαζί του και νέες διακοπές νερού.

Χθες το απόγευμα αρκετές περιοχές της πόλης αλλά και κάποια χωριά, δεν είχαν και πάλι νερό και τα social media πήραν “φωτιά” από τους δικαιολογημένα αγανακτισμένους κατοίκους που διαμαρτύρονταν και έψαχναν να βρουν κάποια εξήγηση. Τελικά η ΔΕΥΑ αναγκάστηκε να εκδώσει το βράδυ ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε πως η διακοπή οφείλεται σε βλάβη αγωγού που σημειώθηκε στην περιοχή του ποταμού Ερυθροποτάμου, ανάμεσα στο Σούπερ Μάρκετ “ΔΑΣΚΑΛΟΣ” και την εταιρεία Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα επισημαίνεται ότι η βλάβη δεν θα ήταν δυνατόν να αποκατασταθεί νωρίτερα από σήμερα το πρωί και τα προβλήματα στην υδροδότηση θα παραμείνουν όπου υπάρχουν τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρει: “Η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου σας ενημερώνει ότι λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης στην περιοχή του Ερυθροποτάμου, η οποία εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της 7ης Αυγούστου 2017, θα υπάρξουν προβλήματα στην υδροδότηση της  πόλης του Διδυμοτείχου και ίσως σε κάποιους οικισμούς. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑ ήδη εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης, αλλά λόγω της θέσης της βλάβης, η πλήρης αποκατάσταση αυτής θα πραγματοποιηθεί το πρωΐ της 8ης Αυγούστου και ο αναμενόμενος χρόνος ομαλοποίησης της υδροδότησης της πόλης του Διδυμοτείχου είναι το μεσημέρι της 8ης Αυγούστου2017.

Κατόπιν αυτών παρακαλούνται οι κάτοικοι της πόλης του Διδυμοτείχου, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων του Κάστρου του Διδυμοτείχου που υδρεύονται από ιδιαίτερη δεξαμενή, αλλά και των παρέβριων οικισμών, να αποφεύγουν τη χρήση νερού πέραν της ανθρώπινης κατανάλωσης (π.χ. πότισμα κήπων, πλύσιμο πεζοδρομίων, αγροτικές χρήσεις κ.λπ.), έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα”.

Η φωτογραφία από το σημείο της βλάβης του αγωγού είναι της Βίκυς Γκαρούδη

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*